A Varso Tower Európában elsőként nyerte el a WELL minősítést

Már a fejlesztési fázisban arany fokozatú WELL Core & Shell Precertification „elő-minősítéssel” jutalmazta a független WELL Building Institute™ (IWBI™) a HB Reavis Varso Tower projektjét. A lengyel fővárosban épülő irodakomplexum 2020-as átadása után megkaphatja a WELL Core & Shell Certification minősítést is.   A Varso Place egy kivételes, vegyes funkciójú fejlesztés, amely Varsó új, meghatározó […]

Már a fejlesztési fázisban arany fokozatú WELL Core & Shell Precertification „elő-minősítéssel” jutalmazta a független WELL Building Institute™ (IWBI™) a HB Reavis Varso Tower projektjét. A lengyel fővárosban épülő irodakomplexum 2020-as átadása után megkaphatja a WELL Core & Shell Certification minősítést is.
 
A Varso Place egy kivételes, vegyes funkciójú fejlesztés, amely Varsó új, meghatározó nemzetközi üzleti központja lesz. Az épületegyüttesben a két alacsonyabb, irodafunkcióval és szolgáltató egységekkel ellátott épület mellett helyet kap egy 53 emeletes irodatorony is, amit a neves brit építésziroda, a Foster+Partners tervezett. 230 méteres magasságával (az épület legmagasabb pontja 310 m) a legmagasabb épület lesz Lengyelországban, és Európában is csak kevés versenytársa akad. Az épület tetejére egy a nyilvánosság számára is megnyitott kilátópontot terveznek.
 
Az IWBI által regisztrált WELL egy teljesítményalapú rendszer, amely az épített környezet azon jellemzőit veszi figyelembe, amelyek hatással vannak az emberi egészségre és jó közérzetre. A WELL minősítés megszerzéséhez több mint 100 fontos kritériumnak kell megfelelni a következő kategóriákban: levegő, víz, táplálkozás, fény, erőnlét, komfortérzet és tudat. Ezek olyan orvosi kutatásokon alapulnak, amelyek feltárják és mérik az összefüggéseket az épületek és használóinak egészségét és jó közérzetet befolyásoló hatások között.
 
A vállalat további lengyel projektjeit is WELL minősítésre tervezi, Szlovákiában és Csehországban pedig már három épületet is regisztráltak a minősítésre. A hazai Agora Budapest épületegyüttest szintén a WELL minősítésnek megfelelően alakították ki. A projekt első fázisában megvalósuló két épületet, az AGORA HUB és AGORA TOWER irodaházakat már WELL Gold minősítésre regisztrálta az ingatlanfejlesztő, így várhatóan a jövőben a magyar főváros is büszkélkedhet a nagy presztízsű elismeréssel.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX