Emberközpontú és környezetbarát a dán Novo Nordisk irodája

A 20-as években alapított dán egészségügyi vállalat, a Novo Nordisk a cukorbetegséget és egyéb krónikus betegségeket kezelő gyógyszereket kutatja és fejleszti.

Világszerte 43.000 munkavállalót foglalkoztatnak, 170 országban forgalmazzák a termékeiket és 80 irodával rendelkeznek.

A hazai leányvállalat számára egy zöld és könnyen megközelíthető épületet kerestek, így esett a választásuk a LEED GOLD minősítésű Buda Part Gate irodaházra, ahol a korábbi cellás kialakítású irodával szemben egy hatékony kollaborációt támogató, inspiráló, kényelmes és stresszmentes környezetet alakítottak ki a skandináv egyszerűség és a „Circular for Zero” környezetvédelmi stratégia jegyében.

Nagy hangsúlyt fektettek az egyes csoportok mobilitására és zajterhelésére is, ezért telefon és meeting fülkéket, illetve tárgyalókat hoztak létre. A tervezés során a munkavégzés helyszínét növényekkel tagolták, és ettől távol, a közlekedési csomópontok közelébe helyezték az informális találkozók helyszínét. Ezek közül a legizgalmasabb a katin – work café téregyüttes, ahol az étkezés és kávézás mellett a bútorozás változatosságát kihasználva lehet dolgozni, pihenni, ünnepelni.

A cég emberközpontú szemléletét tükrözi az egész iroda kialakítása, az ergonomikus bútorok, az akusztikus elemek és a növények. Abban hisznek ugyanis, hogy a jövő irodájának még kiemeltebb szerepe lesz a munkahelyi közösség, identitás építésében, és a kreatív, közvetlen és személyes interakciót igénylő munkafolyamatok támogatásában.

Ha megnéztétek az új térről készült fogókat, IDE kattintva megtehetitek.

SOCIAL BOX