Az Év Irodája verseny első légiszolgáltató irodája

A cég helikopteres szolgáltatása 2004 óta van jelen a piacon, melyet bárki igénybe vehet, legyen szó magánútról, üzleti útról, vagy születésnapokról, különleges alkalmakról. A Fly4less profiljában a gyakorlati megvalósítás, azaz a személyszállítás mellett elméleti képzés is szerepel, helikopterpilóta-képzésükre folyamatosan lehet jelentkezni. Bár a helikopterek a Budaörsi Reptérről indulnak, a cég bázisa a belvárosban, a Duna-parti […]

A cég helikopteres szolgáltatása 2004 óta van jelen a piacon, melyet bárki igénybe vehet, legyen szó magánútról, üzleti útról, vagy születésnapokról, különleges alkalmakról. A Fly4less profiljában a gyakorlati megvalósítás, azaz a személyszállítás mellett elméleti képzés is szerepel, helikopterpilóta-képzésükre folyamatosan lehet jelentkezni. Bár a helikopterek a Budaörsi Reptérről indulnak, a cég bázisa a belvárosban, a Duna-parti Castrum Házban található. Néhány éve költöztek ide, ám az eredetileg túlzottan tagolt irodát átalakították, majd létszámbővülés miatt redizájnolták, így alakult ki az iroda végleges arculata. Az iroda saját tulajdonuk, ami nagy elhatározásra vall, de hogy mégis, miért pont erre az épületre esett a választásuk, nagyon egyszerű: a csodálatos dunai panoráma miatt. Ezen belül pedig fontos kikötés volt, hogy sarokiroda legyen az, ahová beköltöznek. Prémium szolgáltatást nyújtanak, így egy ehhez illő irodát kellett találniuk és létrehozniuk, a 180 fokos panoráma pedig erősen hozzájárul ehhez.

A dizájnt illetően nem volt túl nagy vacillálás, ugyanis a téma adta magát. Mindenképp a helikopterek megjelenéséhez illeszkedő irodát szerettek volna, olyat, ami visszaadja a repülős világ hangulatát. Az inspiráció belülről jött és ezeket a saját ötleteket valósították meg szakemberek segítségével. Mivel a vállalatnak nincsenek konkrét brand színei, ezért a klasszikus fekete, fehér, szürke színeknél maradtak, csak néhol dobja fel egy-egy vidámabb szín az összképet. De ez teljesen jó is így, hiszen ezek olyan klasszikus és örök színek, melyek erőt sugároznak, így tökéletesen illeszkednek a cégprofilhoz. Eleve, a repülés is egy férfiasabb sportnak számít, így nem volt kérdés, hogy az iroda is egy karakteres, kicsit hidegebb arculatot kapjon. Mikor az ember megpillantja a cég recepcióját, azonnal egyértelművé válik, mivel is foglalkoznak a Fly4lessnél. A különleges, „lebegő” recepciós pult fémborítást kapott, a repülőkre jellemző apró szegecsek, csavarok díszítik. Erre reflektálva a helyiségjelző táblák is fémből vannak és a padló is fémes hatásúan csillog.

A meeting room az előtérből nyílik, mely oktatóterem is egyben, itt folyik a pilótaképzés is. A többi munkatértől szerparáltan, külön bejárattal rendelkezik, hogy a képzésben résztvevők ne zavarják meg a mindennapos irodai folyamatokat. A terem egyik falát teljes egészében betölti egy helikopter pilótafülkéjének műszerfal fotója, mely egyrészt dizájnelem, másrészt pedig az oktatás során is hasznos szemléltetőeszköznek bizonyul. Az előtérből nyílik egy zuhanyzós mosdó, valamint egy extra biztonságos irattároló szoba, melyhez ujjlenyomatolvasós beléptetőrendszerrel lehet csak hozzáférni. Egyik nagy kedvencünk az irodarészben található társalgószoba, ahol személyesebb, kötetlenebb meetingeket lehet tartani és nyugtató zöld színben pompázik. Ez nagyon fontos, ugyanis a beépített szekrényrendszer egyik trükkje, hogy a bútor egy része franciaággyá alakítható, így, ha valamelyik kollégának elhúzódik a munkája, akár bent is tud aludni. Éppen emiatt minden bútor kerekeket kapott, hogy könnyen átrendezhető legyen a szoba. Itt a falakon nem repülős képek, hanem emlékek jelennek meg, az egyik fotón például Michael Schumacher látható, aki régebben számos alkalommal a cég helikopterein repült.  

A 128 négyzetméteres iroda legnagyobb részét az open office teszi ki, ahol összesen 8 fő dolgozik, ebből a pénzügyi szekció két fővel kiemelt helyet foglal el egy dobogón. Itt is visszaköszön a recepcióspult anyaga, a fém burkolat és a szegecsek. A lebegő polcos irattároló nagyon jó példa arra, hogy lehet a munkát és a dizájnt összemosni – kicsit sem unalmas, ellenben nagyon rendezett látványt nyújt. A pénzügyeseket egy irattároló szekrény különíti el az open office-tól, ennek fő funkcióján kívül egyrészt térelválasztó, másrészt hangtompító szerepe is van. Az irodateret kis makettek, a repüléshez használt maszkok és repülős témájú falfestések díszítik. Innen nyílik egy üvegfalú konyha, mely szintén dunai panorámával rendelkezik, stílusát tekintve egyszerű, letisztult, ám minden extrával felszerelt. Az iroda bármelyik ablakából kinézve gyönyörű látvány fogadja az itt dolgozókat, igazán irigylésre méltó!

SOCIAL BOX