New Work Labs – A kísérleti coworking

A New Work 2013 óta van jelen a piacon szolgáltatott irodai szolgáltatásaikkal, melyekkel elsősorban a KKV-knek kívánnak kedvezni. Öt centerük van Budapest különböző pontjain, de a terjeszkedés nem áll meg, meghódítják Európát, Varsóban és Kijevben is lesznek irodáik. Azonban a megváltozott munkastílusokat ők is felismerték, és kísérleti jelleggel a meglévő szolgáltatott irodák mellé idén augusztusban […]

A New Work 2013 óta van jelen a piacon szolgáltatott irodai szolgáltatásaikkal, melyekkel elsősorban a KKV-knek kívánnak kedvezni. Öt centerük van Budapest különböző pontjain, de a terjeszkedés nem áll meg, meghódítják Európát, Varsóban és Kijevben is lesznek irodáik. Azonban a megváltozott munkastílusokat ők is felismerték, és kísérleti jelleggel a meglévő szolgáltatott irodák mellé idén augusztusban létrehozták a New Work Labs irodát, mely a coworkereket kínálja hellyel. Az ide látogatók, napi, heti vagy havi rendszerben tudnak munkaállomást bérelni. Az Anker Business Centerben 2014-től működnek szolgáltatott irodáikkal, emellé alakították ki a földszinten, szemben a bejárattal a coworking irodát. A tervezés és a kivitelezés rekordtempóban, mindössze hat hét alatt valósult meg!

Közösségi- és szolgáltatott irodát tervezni, mint tudjuk, nem egyszerű dolog – különböző embereknek, vállalkozásoknak és ízlésnek kell megfelelni. Ennél a coworking kialakításnál azonban az volt a cél, hogy egy kicsit elrugaszkodjanak a hagyományos irodai arculattól, és egy vidám, fiatalos légkört teremtsenek meg. Azonban a nyolc fő befogadására képes helyiség egy idő után már nem biztos, hogy elég lesz az alkalmi kollégák számára, de szerencsére, ha bővíteni szeretnék, könnyen megtehetik, mert a mellette lévő tárgyalótól jelenleg csak egy mobilfal választja el. A coworking helyiségben minden hasznos kommunikációs felület megtalálható: whiteboard, blackboard, mágnestábla, postit-fal, parafatábla és okos TV várja a dolgozókat.

A közösségi szoba stílusa egyszerre modern és rusztikus. A nagy asztal – ahol a fiatalok kényelmesen elférnek egymás mellett – egyedi tervezésű, masszív fából készült, mely egy 1800-as évek eleji ház bontásából származik. Ebbe az ódon asztalba integráltak csatlakozókat és modern székekkel vették körbe. Na, igen, a szék is fontos kérdés volt, ugyanis általában az adott széket nem feltétlenül ugyanazok a személyek használják, de mégis, mindenki számára kényelmet kell biztosítania. Nagy íróasztalszékek elhelyezésére nem volt lehetőség, így most tesztelik, hogy a jelenlegi ülőalkalmatosságok mennyire felelnek meg a dolgozók igényeinek.

A tárgyalóhelyiségen kívül még két fontos terület köthető a coworking irodához, az egyik a lobbi, mely kényelmes fotelekkel, kávésarokkal és különleges, eklektikus, mégis otthonos stílusával várja az idelátogatókat. A másik hely az irodához tartozó belső udvar, mely jó időben központi része a közösségi életnek. Grillpartyk és baráti beszélgetések melegágya, saját készítésű bútorokkal és sok-sok növénnyel.

Hosszútávú céljaik közé tartozik, hogy kibővítsék nagyobb területre, sőt több lokációra a Labs koncepcióját, így a város és később talán Európa több pontján is találkozhatunk NEW WORK Labs irodákkal. Ez a fajta új közösségi tér bizonyítéka annak, hogy a nagyon távoli stíluselemek is tökéletesen megférnek egymás mellett.

SOCIAL BOX