Tovább épül a Nordic Light a Váci úton. A Skanska évente egy projekttel számol

Emblematikus irodaházakat építettek A Skanksa először 1987-ben nyitott irodát Budapesten, és az elmúlt 30 évben 8 nagy projektet valósított meg 216 ezer m2-nyi összterületen, amelyből 36 ezer m2 épp kivitelezés alatt áll. Függően az ingatlanpiac helyzetétől beszélhetünk aktívabb és passzívabb időszakokról. Most mindenképpen a dinamizmus jellemzi a magyar ingatlanpiacot mind fejlesztői, mind bérbeadási oldalról, és […]

Emblematikus irodaházakat építettek

A Skanksa először 1987-ben nyitott irodát Budapesten, és az elmúlt 30 évben 8 nagy projektet valósított meg 216 ezer m2-nyi összterületen, amelyből 36 ezer m2 épp kivitelezés alatt áll. Függően az ingatlanpiac helyzetétől beszélhetünk aktívabb és passzívabb időszakokról. Most mindenképpen a dinamizmus jellemzi a magyar ingatlanpiacot mind fejlesztői, mind bérbeadási oldalról, és ez a remények szerint még így is marad néhány évig, mondta Marcin Lapinski, a Skanksa Magyarország és Románia ügyvezető igazgatója az ünnepi sajtóeseményen.

A cégcsoport első nagy budapesti teljesítménye az 1991-ben átadott East-West  Business Center volt, amely pár éve nagyobb átalakításon esett át, és azóta is a belvárosi irodapiac megbecsült tagja. Jó néhány épületről beszélhetünk még, így 2004-ben adták át a Science Parkot, amely éppen most áll nagyobb megújulás alatt, 2010-ben pedig megnyílt a Népliget Center is.

Később a Green House lett nagyon népszerű a bérlők körében, számos díjat is bezsebelt az ingatlan, a legújabb átadott irodaház pedig a Nordic Light két fázisa, amelyet 2018-ban követ a harmadik rész. A Mill Park is kivitelezés alatt áll, belátható időn belül elfoglalhatják az irodatereket az új bérlők, ahol a falakon kívül egy multifunkcionális park várja a dolgozókat, hogy a kültéri edzőtermet vagy éppen az asztali foci- és teniszpályát is igénybe vehessék.

Arccal a jóllét felé

Marcin Lapinski hozzátette, hogy a nemzetközi irodapiacon növekvő szereppel bír a munkahelyi jóllét, illetve a zöld és a fenntartható megoldások. A jövőbeni irodák innovatív, komfortos és egészséges környezetet teremtenek a dolgozóknak, amelyeket láthatóan egyre több vállalat keres. A Skanska az elmúlt 30 évben folyamatosan képviselte a fenntartható értékeket, és teszi ezt a jövőben is.

A célunk az, hogy jövőorientált, aktivitásalapú tereket építsünk, amelyek abszolút funkcionálisak és emberközpontúak. A digitalizáció szerepe szintén egyre fontosabb, emellett bővülő szolgáltatásokat igényelnek a bérlők, amelyek majd a Mill Parkban láthatóvá is válnak, folytatta az ügyvezető igazgató.

A környezet, amelyben töltjük az időnk nagy részét, jelentős hatást gyakorol a jóllétünkre és a termelékenységünkre, ezért a térnek, ahol dolgozunk, illeszkednie kell a szükségleteinkhez, és mindenfajta munkavégzési típust képesnek kell lennie befogadni.

Az új iroda mindent elárul

A Skanska hagyományosan mindig a legújabb fejlesztésében rendezi be a helyi irodáját, ezért most megcsodálhattuk a cég új munkahelyét a Nordic Light-ban, ahol a cégcsoport értékei maximálisan megjelennek. A levegő, a hőérzet, a fény, az elrendezés – mind-mind a dolgozói jóllétet alapozzák meg a maguk területén, ezért mindenre komplexen kell összpontosítani.

Folyamatosan mérik a levegő minőségét, de még az egyes anyagokból áradó illóanyagok (pl. festék stb.) jelenlétét is vizsgálják. Igazi kis botanikus kert épült az irodában a recepció mellett, a kis fák egy zöld oázist képeznek: az esztétikai élmény mellett a levegő minőségét javítják, nem beszélve a biofília, azaz az élő természettel való kapcsolat fontosságáról.

A Skanska új irodájában az aktivitás-alapú munkatér jegyében a kommunikáció, a kreativitás és a kollaboráció együttesen érvényesül, miközben az iroda szíve a középen található félkörív alakú meeting tér, amely egy kis mini amfiteátrumnak is nevezhető.

SOCIAL BOX