Újabb városközpontot építenek Dél-Londonban

A Zaha Hadid építésziroda egy vegyes funkciójú toronypárt tervezett Dél-Londonban „Vauxhall Cross Island” projektnéven. Az alapvető funkciók a hotel és az iroda, amelyek kiegészülnek lakásokkal és egy outlet üzlettel. A két torony egy tízemeletes pódiumépülethez csatlakozik majd, amelyet egy új nyilvános tér vesz körbe. A helyszín Belső-London ún. Lambeth kerülete, amelynek egyik negyede Vauxhall, ahol […]

A Zaha Hadid építésziroda egy vegyes funkciójú toronypárt tervezett Dél-Londonban „Vauxhall Cross Island” projektnéven. Az alapvető funkciók a hotel és az iroda, amelyek kiegészülnek lakásokkal és egy outlet üzlettel. A két torony egy tízemeletes pódiumépülethez csatlakozik majd, amelyet egy új nyilvános tér vesz körbe.

A helyszín Belső-London ún. Lambeth kerülete, amelynek egyik negyede Vauxhall, ahol kereskedelemi- és lakófunkciók dominálnak vegyesen. Itt a Vauxhall hídfő közelében a Temzétől nem messze épül fel majd az új városközpont, ahol egy jelentős vasútvonal is elhalad.

A komplex beruházás része egy új buszpályaudvar is új gyalogos átjárókkal és szélesebb járdákkal összekötve. Az építészek tervei szerint az új téren egész évben közösségi eseményeket és különböző rendezvényeket lehet tartani a piactól kezdve egészen az utcai előadásokig. Több mint 500 szobás szálloda fog épülni, az irodaterület eléri a 25 ezer négyzetmétert, miközben 260 lakás is készül a projekt során. A beruházás volumene miatt akár 2000 új munkahely is létrejöhet.

A tervek összhangban állnak a helyi önkormányzat törekvéseivel, miszerint Vauxhall legyen a körzet központja egy élénk, új tér létrehozásával, amely a forgalmas vasút-, metró- és buszcsomópont mellett kap helyet. A javaslat tartalmazza a londoni tömegközlekedési vállalat terveit is, amelyek célja a közlekedési csomópont és a buszmegálló fejlesztése annak érdekében, hogy mindenki számára elérhetőbb és biztonságosabb legyen a terület.

SOCIAL BOX