A Futureal forradalmasítja a 21. század irodaházait

Évente közel 7 millió ember korai haláláért felelős a légszennyezettség világszerte, és a fizikai inaktivitás is hasonló veszélyeket rejt. A washingtoni székhelyű International WELL Building Institute minősítésének célja, hogy az irodaházak a környezetvédelem mellett a dolgozók egészségére, közérzetére és komfortérzetére is kedvező hatással legyenek. Jelenleg világszerte 34 irodaépület rendelkezik WELL előminősítéssel. Ezek közül a Futureal-csoport első európai fejlesztőként, […]

Évente közel 7 millió ember korai haláláért felelős a légszennyezettség világszerte, és a fizikai inaktivitás is hasonló veszélyeket rejt. A washingtoni székhelyű International WELL Building Institute minősítésének célja, hogy az irodaházak a környezetvédelem mellett a dolgozók egészségére, közérzetére és komfortérzetére is kedvező hatással legyenek.

Jelenleg világszerte 34 irodaépület rendelkezik WELL előminősítéssel. Ezek közül a Futureal-csoport első európai fejlesztőként, egyszerre három projektje WELL Platina előminősítését szerezte meg. A vállalat fejlesztései közül a Váci úti irodafolyosón épülő Advance Tower, a kelenföldi intermodális csomópontnál megvalósuló Budapest ONE, illetve a Corvin Sétányon fejlesztett Corvin Technology & Science Park (Corvin 5) irodakomplexumok szerepelnek a listán.

“A Futureal-csoport elkötelezte magát, hogy az összes jövőbeni fejlesztését a WELL irányelvei szerint valósítja meg, hiszen a környezettudatosság részeként az épülethasználók egészségét az egyik legfontosabb tényezőnek kell tekinteni a tervezés során. A LEED és a BREEAM minősítési rendszerek a WELL Building-besorolással kiegészítve egy olyan egységes rendszert jelentenek, amely a környezettudatosság teljes spektrumán kiemelkedő épületek létrehozását eredményezi” – magyaráztaTatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója. 

Az Advance Tower irodaház első ütemének munkálatait 2016 végén kezdte meg a vállalat a Váci úton. A két ütemben megvalósuló, összesen 20 ezer négyzetméteres épület BREEAM-tanúsítványt szerzett, így a legszigorúbb fenntarthatósági követelményeknek is megfelel. A Corvin Technology & Science Park (Corvin 5) első ütemét pedig várhatóan 2018 végén adják át. A két ütemben megépülő, összesen 27 000 négyzetméteres irodaház a Nokia Skypark irodaház szomszédságában helyezkedik majd el. A harmadik fejlesztés, a 70 ezer m2-es ikonikus Budapest One irodapark Őrmezőn több ütemben készül el. Az 1. ütem 25 000 négyzetméter bérirodát és 2 600 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltató egységet foglal magában.

“Az irodaházakban az átlagosnál jobb minőségű levegő, szigorú előírások szerint kivitelezett légtechnikai rendszer, a WELL követelményeinek megfelelő, még magasabb minőségű, rendszeresen ellenőrzött ivóvíz, a hazainál sokkal szigorúbb, nemzetközi szabványoknak megfelelő teljes körű akadálymentesség, egészségesebb táplálkozási lehetőségek, a rendszeres mozgás lehetősége, illetve a művészetek és a természet megjelenése várja majd a dolgozókat, hogy mentális és fizikai állapotuk frissen tartásával hatékonyabban végezhessék napi munkájukat”  – mondta Radványi Gábor, a Futureal főépítésze, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) alelnöke.

SOCIAL BOX