Menő plázák mellett menő irodaházban szeretnél dolgozni? Íme a választék! – Virtuális Irodatúrák

Az általános trendek szerint a lokáció mellett lényeges szempontok a könnyű megközelíthetőség, a fenntarthatóság, a sok zöld és persze a minél több szolgáltatás. Utóbbi esetében a plázák verhetetlenek, nem véletlenül a bevásárlóközpontok közelében számos irodaház található. Körbenéztük Budapest néhány nagyobb plázája környékén a belső negyedekben, hogy milyen választékból kereshetünk irodát magunknak. Mindenesetre az kiderült az […]

Az általános trendek szerint a lokáció mellett lényeges szempontok a könnyű megközelíthetőség, a fenntarthatóság, a sok zöld és persze a minél több szolgáltatás. Utóbbi esetében a plázák verhetetlenek, nem véletlenül a bevásárlóközpontok közelében számos irodaház található. Körbenéztük Budapest néhány nagyobb plázája környékén a belső negyedekben, hogy milyen választékból kereshetünk irodát magunknak. Mindenesetre az kiderült az iroda.hu kínálata alapján, hogy nincs könnyű dolgunk, mert az alacsony üresedési ráta miatt kevés a szabad terület, ezért érdemes résen lennünk. Nagy a kereslet, kicsi a kínálat.

WestEnd City Center környéke

A Nyugati Tér Budapest egyik legforgalmasabb és legfrekventáltabb közterülete, itt található a pályaudvar, ennyi elég is a helyszín jellemzéséből. Itt először induljunk el a Nagykörúton az Oktogon felé, ahol pár perces séta után megérkezünk az Oktogon Házhoz az Aradi utca elején. Tömegközlekedés kipipálva, hiszen a közelben halad a kék és a sárga metró, a 4-6-os villamos szintén evidencia. Az irodaépületben a szokásos 100 m2-es irodát nézve az összköltségünk havonta 1290 euró.

Ezután visszatérve a WestEndhez haladjunk a szokásos ösvényen, hiszen a Váci úti irodafolyosót mi sem kerülhetjük el. Itt azért nagyobb a választék. A WestPoint Business Centerben a bűvös havi összköltség átlagosan 1407 euró/m2/hó. Majd a Ferdinánd Híd felé tendálva beléphetünk a Quadra/BC30 irodaházba, ahol 1930 eurós átlagdíjjal számolhatunk.

Allee környéke

Az Allee valójában Újbuda egyik városközpontja, és mivel a kerület 170 ezer lakossal rendelkezik, ezért nagy látogatószámmal büszkélkedhet a pláza. A négyes metró átadásával Budapest távolabbi kerületeiből is könnyen ide lehet jönni, a 4-6-os villamos szintén kiváló közlekedési csatorna Pest felé. A közelben található az Infopark, ahol jelentős zöldterület található, de az Allee mellett is kisebb-nagyobb sétányokat, zöld szigeteket alakítottak ki, amelyek élhető világot teremtenek.

Nem messze innen a Bartók Házban találhatunk üres irodát, ahol nagyjából 1650 euróba kerül üzemeltetési költséggel együtt egy 100 m2-es munkahely havi díja. A Bartók Béla út az elmúlt évtizedben hihetetlen mértékben fejlődött, rendbe tették a Gárdonyi teret, kicserélték a villamos síneket, biciklisávot alakítottak ki, megnyílt ismét a Hadik Kávéház, vagyis egy igazi kulturális hub formálódik a környéken.

Ha pedig az Allee-tól a Duna felé indulunk el, akkor hamarosan elérünk a Science Parkig, amely az Ericsson elköltözése után teljesen megújul, szinte vadonatúj épületként várja a bérlőket közel a Dunához, miközben mögötte az InfoPark zöld környezete igazán vonzó körülményeket teremt. Itt is nagyjából 1650 euróba kerül egy 100 m2-es iroda működési költséggel együtt.

Mammut környéke

A Mammut a Moszkva téren, vagyis Buda legforgalmasabb közterülete mellett helyezkedik el, van metró, villamos, busz, bárhová könnyen elérhetünk. Magában a bevásárlóközpontban is bérelhetünk irodát, ahol a havi díj mindennel együtt cirka 1520 euró. Innen nem messze a Moszkva tér felső részén üzemel az MBC Business Center, ahol 1465 euró az ár. Fenn a hegyen található a Budai Vár, a közelben a Vérmező, amely igazi zöld oázis Buda belvárosában, és akkor a szomszédos Tabánról még nem is beszéltünk.

Maradjunk még a környéken, hiszen a Millenáris Parkot kár lenne kihagyni, ráadásul bővül, így aztán továbbra is a város kultikus parkja marad számos szolgáltatással, kikapcsolódási lehetőséggel együtt. A Millenáris Classic Irodaházban 2100 euróért bérelhetünk egy 100 m2-es munkahelyet bérleti és üzemeltetési díjjal együtt. A szomszédos Marczibányi téren sportolásra is alkalom nyílik, amúgy is egy exkluzív budai zöld övezetről beszélünk.

Aréna Plaza környéke

Magyarország második legnagyobb bevásárlóközpontja a maga 66 ezer négyzetméterével két metrómegálló között félúton helyezkedik el a Keleti pályaudvar és az Új Puskás Ferenc Stadion között, azonban akár gyalogosan is mindössze tíz percre van a két földalatti állomástól. A Hungária Körgyűrűnél egy új irodaházba költözhetnek majd be a bérlők, hiszen épül a Hungária Center, ahol egy 100 m2-es munkahely havi díja üzemeltetési költséggel együtt 1800 euró. Ha pedig a bevásárlóközponttól visszafelé haladunk, akkor a Rákóczi úton megnézhetjük az R70 Office Complexet, ahol 1580 euró a havi díj mindennel együtt az iroda.hu szerint.

Corvin Pláza környéke

A Corvin bevásárlóközpont kapcsán rögtön felmerül a Corvin Sétány és irodanegyede, de most más utat válasszunk a kutatásra, és haladjunk a Kiskörút irányába. A környék persze első osztályú, abszolút belvárosi környezet: Nagykörút, Üllői út, az új városnegyed mellett a szomszédos Józsefváros belső része, a Palotanegyed is folyamatosan újul meg, elég ha csak a közeli Mikszáth tér színes kulturális programjaira gondolunk. Az Üllői út mentén üzemel a City Gate Irodaház, ahol az impozáns komplexumban 1730 euróért költözhetünk be egy üres irodába. Egy utcával arrébb a Baross utcában pedig a BC22 Irodaházban a havi összköltségünk 1627 euró lehet 100 m2-re vetítve.

SOCIAL BOX