Startra kész Budapest legújabb irodaparkja, az Aréna Business Campus

A gigantikus ingatlanfejlesztés nagyságrendjét jól jelzi, hogy a projekt bemutatására a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében került sor. A történelmi helyszínen egy igazán impozáns, trendi és modern ingatlanfejlesztést ismerhettünk meg. Elsőként Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere végigtekintett a VIII. kerület közelmúltján, amely hatalmas út megtételéről tanúskodik, hiszen az elmúlt évtizedben mind a tizenegy városrészben játszóterek, közterületek és […]

A gigantikus ingatlanfejlesztés nagyságrendjét jól jelzi, hogy a projekt bemutatására a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében került sor. A történelmi helyszínen egy igazán impozáns, trendi és modern ingatlanfejlesztést ismerhettünk meg.

Elsőként Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere végigtekintett a VIII. kerület közelmúltján, amely hatalmas út megtételéről tanúskodik, hiszen az elmúlt évtizedben mind a tizenegy városrészben játszóterek, közterületek és intézmények újultak meg, megkezdődtek a társasház-felújítási programok, a rendszerváltás előtt szinte elfeledett kerület ma már élhető környezetet teremt az itt lakók számára. Elég ha csak a Corvin negyedre, a Magdolna negyedre vagy éppen a Palotanegyedre gondolunk, de említhetnénk a Ludovika Campust is, vagyis valóban szinte mindenütt előrelépés történt az életminőség tekintetében.

Borbély Zoltán, az Atenor Hungary országigazgatója is megemlítette, hogy Józsefváros valójában egy kis-Budapest, hiszen a kerületben szinte minden megtalálható, amely a fővárost jellemzi, legyen az kulturális intézmény, szolgáltatás, lakónegyed. Józsefvárost mindhárom körút átszeli, a metróvonalak sűrűn behálózzák, vagyis ezerarcú kerületről beszélünk, amelyhez az új ingatlanfejlesztés magas minőségű munkahelyekkel járul hozzá.

„Az Atenor a kezdetektől fogva olyan ingatlanok fejlesztésén dolgozik, amelyek növelik a városok vonzerejét. A Hungária körúton is olyan irodakomplexumot valósítunk meg, amely a mai kor lakóinak, felhasználóinak, valamint a jövő generációjának igényeire és vágyaira hangolódik. Nemzetközi szakértelmünk és tapasztalatunk lehetővé teszi, hogy épületeinket a környezettel és a lakossággal szimbiózist teremtve hozzuk létre” – hangsúlyozta Borbély Zoltán.

Püschl Nikolett, az Atenor bérbeadási vezetője ezt követően bemutatta a projekt részleteit. A közel kéthektáros fejlesztési terület valaha a kenyérgyárnak adott otthont, a Stadionok metrómegállótól mindössze háromszáz méterre helyezkedik el a Hungária körúton. Összesen négy irodaház fog épülni 72 ezer négyzetméternyi bérleményt kínálva, amelyeket igényes zöld terület vesz majd körbe. Az ingatlanok az Aréna Mall Bevásárlóközpont közelében helyezkednek el, az új kampuszban a házon belüli szolgáltatások köre, a közösségi, rekreációs terek is meghatározó szerepet fognak betölteni.

Az A épület kivitelezése heteken belül indul, és várhatóan 2019 3. negyedévében adják át a 20 ezer m2-es ingatlant. Minden irodaház nyolc iroda- és két mélygarázs szinttel rendelkezik majd, a földszinten pedig a szolgáltató egységek kapnak helyet. Az épületek formavilága változatos topográfiát kínál, amelyeket a Vikár és Lukács Építész Stúdió tervezett, míg a bérbeadást a CBRE és a Cushman & Wakefield bonyolítja le.

Az A és D épületben több mag köré csoportosítva szintenként 2500 m2-nyi terület áll a bérlők rendelkezésére, vagyis könnyen alakítható irodákról beszélhetünk. A B és C irodaházakban  szintenként 3800 m2-nyi munkahelyet alakítanak ki, sőt, a 6-8. emeleteken hatalmas és exkluzív 400 négyzetméteres teraszokat is igénybe lehet majd venni. Alapvetően a jövő generációjának tervezték az épületeket, ahol a modern és trendi mellett fontos szerep jut a változatosságnak is.

SOCIAL BOX