A 3A Takarék veszi át a BNP Paribas magyarországi ingatlancége állományának egy részét

Az érintett ügyfeleket az UCB már írásban tájékoztatta arról, hogy ezentúl a 3A Takarékkal állnak majd szerződésben. A változás kapcsán az ügyfeleknek semmilyen teendőjük nincs. Az átadást napját követően a 3A Takarék tájékoztatja új ügyfeleit a kapcsolatfelvétel lehetőségeiről és módjairól, s az átvétel napjától kezdve a hazai pénzpiacon elérhető bármilyen szolgáltatással áll a rendelkezésükre. Az […]

Az érintett ügyfeleket az UCB már írásban tájékoztatta arról, hogy ezentúl a 3A Takarékkal állnak majd szerződésben. A változás kapcsán az ügyfeleknek semmilyen teendőjük nincs. Az átadást napját követően a 3A Takarék tájékoztatja új ügyfeleit a kapcsolatfelvétel lehetőségeiről és módjairól, s az átvétel napjától kezdve a hazai pénzpiacon elérhető bármilyen szolgáltatással áll a rendelkezésükre.

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. az egyik legjelentősebb szakmai múltra visszatekintő pénzügyi szolgáltató Magyarországon. Ingatlanhitel Plusz Szolgáltató Kft. néven alakult 2000-ben, kifejezetten jelzáloghitelezésre, illetve jelzáloghitelekkel kapcsolatos szolgáltatások elvégzésére sza­kosodott vállalkozásként. Első hatéves sikeres működése során élenjáró szerepet töltött be az életbiztosítással kombinált jelzáloghitel-konstrukciók kialakításában és ezek biztosítói hálózatokon keresztül történő értékesítésében.

Az Ingatlanhitel Plusz Kft. 2004 júniusában részt vett az Ingatlanhitel Plusz Pénzügyi Rt. megalapításában. E társaság 2006-ban a francia BNP Paribas Csoport leányvállalatává vált, amely a vállalkozást 2006. október 5-én UCB Ingatlanhitel Zrt.-re keresztelte át. Utalva arra, hogy a BNP Paribas Csoport jelzáloghitel-specialistája az Union de Credit pour le Bâtiment (UCB).

Az UCB üzleti stratégiájának lényege, hogy a jel­záloghitelezéssel szoros üzleti kapcsolatban álló partnerekkel – így tipikusan pénzügyi tanácsadókkal, ingatlanforgalmazók­kal, ingatlanfejlesztőkkel, ügyvédekkel, tervezőkkel és kivitelezőkkel – együttműködve értékesíti a speciális jelzáloghitel-termékeit. Magyarországi banki partnerei között már korábban is megtalálható volt a Takarék Csoporthoz tartozó FHB Kereskedelmi Bank Zrt. és az FHB Jelzálogbank Nyrt., amelyek neve 2018. április 16-ától, illetve június 25-étől Takarék Kereskedelmi Bank Zrt., illetve Takarék Jelzálogbank Nyrt. Így, mondhatni, magától értetődő volt, hogy amikor a francia bankcsoport magyarországi ingatlan leánycége az állományának átruházásáról döntött, a Takarék Csoport egyik tagja jelezte átvételi szándékát.

A 3A Takarék egyike azon 12 regionális szövetkezeti hitelintézetnek, amelyek az országszerte zajló egyesülések révén jöttek létre 2017 végéig. E fúziók végső célja az egységes fiók- és informatikai hálózat, valamint termékkínálat megteremtése. Mindezek révén a Takarék Csoport tagjai egységesebb és szélesebb körű, korszerűbb szolgáltatásokat tudnak nyújtani ügyfeleiknek és ezzel mind regionális, mind országos szinten egyre erősebb piaci szereplővé válhatnak. A 142,7 milliárd forint mérlegfőösszegű 3A Takarék Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megyében 107 fiókkal áll a közel 100 ezer ügyfele rendelkezésére, az alkalmazottainak száma 673 fő.

  „Az UCB-ügylet révén jelentősen növeltük a hitelállományunkat, amivel megteremtettük a következő évek nyereségességének a lehetőségét” – értékelt Gál Miklós, a 3A Takarék elnöke. Aki azt tartja  a legfontosabbnak, hogy tapasztalatot szereztek a takarékszövetkezeti integráción kívüli hitelintézet portfoliójának az átvételében. „Effajta lépésekre ugyanis eddig kizárólag a Takarék Csoporton belül került sor” – hangsúlyozta Gál Miklós.

SOCIAL BOX