Világszínvonalú irodaparkok és plázák épülnek szerte Budapesten

Balance Office Park A CPI néhány éve egy nagyobb ingatlan-portfóliót vásárolt a magyar piacon, és rögtön nagy lendülettel vetette bele magát a fejlesztésekbe. Eleinte a régebben épült irodaházaik felújítási programján dolgoztak, majd később a portfólióba került néhány bevásárlóközpont is (pl. Campona), amelyeket szintén a legújabb igények alapján frissítenek fel. Az egyik emblematikus fejlesztésük a Váci […]

Balance Office Park

A CPI néhány éve egy nagyobb ingatlan-portfóliót vásárolt a magyar piacon, és rögtön nagy lendülettel vetette bele magát a fejlesztésekbe. Eleinte a régebben épült irodaházaik felújítási programján dolgoztak, majd később a portfólióba került néhány bevásárlóközpont is (pl. Campona), amelyeket szintén a legújabb igények alapján frissítenek fel. Az egyik emblematikus fejlesztésük a Váci úton található Balance Office Park, ahol több épület is újjászületett. Elsőként a Balance Buildinget adták bérbe sikeresen, majd az indusztriális hatásokat mutató Balance Loft átalakítására került sor. Az irodapark legújabb projektje pedig az új, 16 ezer m2-es Balance Hall, amelyet várhatóan 2019 őszén adnak át.

Az irodaház építésénél és környezetének kialakításánál nagy hangsúlyt fektetnek a már meglévő 3000 négyzetméteres zöld parkba való integrációjára, ahol kültéri tárgyalók, sportolási lehetőségek is lesznek. Az irodaház esetében a vállalat célja, hogy a BREEAM Very Good minősítést megszerezze. Az épületet hővisszanyerő gépészeti és környezetkímélő légtechnikai rendszerrel, napkollektorokkal, víztakarékos rendszerrel, biciklitárolókkal, zuhanyzókkal, valamint nagyszámú elektromosautó-töltőkkel szerelik majd fel.

Budapest One

A kelenföldi intermodális csomópont fejlesztése a Budaörsi úti csomópont és a négyes metró átadásával egyidőben ismét felpörgött. A Futureal-csoport itt Őrmezőn egy irodakomplexumot és egy bevásárlóközpontot is épít. Bár már régóta dolgoznak a daruk a területen, a minap jelentették be hivatalosan is a Budapest One Business Park építését. Az összesen 65 ezer négyzetméteres irodapark első üteme közel 25 ezer m2 irodát, illetve 2600 m2 kereskedelmi és szolgáltató egységet tartalmaz majd, amelyet 2019 második félévében adnak át.

A hatalmas komplexum ikonikus jellegét különleges szalagformájának köszönheti, amely méltán viselheti majd a Budapest nyugati kapuja címet, ha teljesen elkészül. Az irodapark belsejében nyitott közteret hoznak létre, ahol szökőkutak is helyet kapnak. Az irodaház Magyarországon az elsők között szerezte meg a WELL Building Platina előminősítést, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére fókuszál. Az épületet minden földi jóval ellátják, így lesz itt meditációs szoba, zöld tetőkert, tusolóval felszerelt biciklitároló, vízmentes nanotechnológiás autómosó, az épület tetején panorámás futópálya és persze elektromos autók töltésére is lehetőség nyílik.

Aréna Business Campus

A belga Atenor a Váci Greens mellett már el is indította legújabb budapesti projektjét, amely szintén nagyvonalú fejlesztésről tanúskodik. A Hungária körúton elhelyezkedő Aréna Business Campus két hektáros telkén a felépülő négy irodaház összesen 72 ezer m2-nyi bérbedható területet fog kínálni, amelyeket igényes zöld terület vesz majd körbe. A terület valaha a kenyérgyárnak adott otthont, a Stadionok metrómegállótól mindössze háromszáz méterre helyezkedik el a Hungária körúton. Az ingatlanok az Aréna Mall Bevásárlóközpont közelében helyezkednek el, az új kampuszban a házon belüli szolgáltatások köre, a közösségi, rekreációs terek is meghatározó szerepet fognak betölteni.

A 20 ezer m2-es „A” épületet várhatóan 2019 harmadik negyedévében adják át. Minden irodaház nyolc iroda- és két mélygarázs szinttel rendelkezik majd, a földszinten pedig a szolgáltató egységek kapnak helyet. Az épületek formavilága változatos topográfiát kínál, sőt, két irodaházban a 6-8. emeleteken hatalmas és exkluzív 400 négyzetméteres teraszokat is igénybe lehet majd venni. Alapvetően a jövő generációjának tervezték az épületeket, ahol a modern és trendi mellett fontos szerep jut a változatosságnak is.

Etele Plaza

A grandiózus irodaberuházások mellett erőre kapott a kiskereskedelemi fejlesztési piac is, hiszen évek óta nem volt rá példa, hogy nagyobb volumenű bevásárlóközpont épüljön Magyarországon. A kelenföldi intermodális csomópontnál a Futureal-csoport másik projektje az Etele Plaza, amely a vasútállomás ellentétes oldalán található a Budapest One irodaparkhoz képest. Magyarország harmadik legnagyobb bevásárlóközpontja a plázadizájn legújabb generációját hozza el Budapestre. A háromszintes épületben 200 üzlet kap helyet a legnépszerűbb divatmárkák korábban nem látott nagyságú egységeivel.

Az M4-es metró már meglévő és az 1-es villamos idén elkészülő új végállomásánál a pláza 54 ezer négyzetméteres bérbeadható területtel fog rendelkezni, ahol az üzletek mellett multiplex mozi és minden emeleten kávézó várja a látogatókat. De lesz italbár, tetőterasz, pihenő lounge, valamint játszóház a gyerekek számára. A bevásárlóközpont 2020 negyedik negyedévében nyithatja meg a kapuit az Etele tér – Etele út – Hadak útja által határolt telken.

Aquincum Központ

A 2020-as évek elején adhatják át az új, 52 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot Óbudán a Szentendrei út mentén az ECE fejlesztésében, amelyet korábban Aquincum Központként is emlegettek, bár még nincs végleges neve. Az építkezés attól függően indul, hogy mikor sikerül a plázastop miatt az engedélyeztetési folyamatot befejezni, mindenesetre a fejlesztő már bemutatta a projektet a sajtó képviselőinek. A 170 üzletnek helyet adó pláza különleges homlokzattal, tetőkerttel, kétszintes éttermekkel valódi élményközpontként fog üzemelni, amely a legújabb kiskereskedelmi trendeket hozza el Budapestre.

A Dunához közel, az egykori Budapesti Harisnyagyár területén, vagyis egy barnaövezetben épül fel az új komplexum a lakókörnyezetbe ékelődve. Az ételudvar egyre fontosabb szerepet tölt be a bevásárlóközpontok életében, ezért Óbudán a gyorséttermektől kezdve a fine dining vendéglátóipari helyekig széles lesz a paletta, sőt, kétszintes éttermek is működnek majd, amelyek felső szintje egy zöld tetőkertre nyílik, ahol nagy közösségi élet zajlik majd. Alapkoncepció a tervezés során, hogy a kint és a bent terei harmonikusan kapcsolódjanak egymáshoz, amelyet sok zöld területtel támogatnak. A bevásárlóközpont kiválóan megközelíthető lesz HÉV-vel, busszal vagy autóval is.

SOCIAL BOX