Ami egyik irodából sem hiányozhat: digitális írótábla

Az irodai élet másból sem áll, csak meetingekből, sok jegyzetelésből és a számítógép előtt ülésből. Sokan szeretnek a tárgyalások alkalmával laptoppal jegyzetelni, de ezt sokan azért nem szeretik, mert pl. egy-egy ábrát nem tudnak hirtelen felrajzolni, a funkciók közt át kell váltani, aztán az ábrát érthetően meg kell szerkeszteni és ezzel sok idő megy el. […]

Az irodai élet másból sem áll, csak meetingekből, sok jegyzetelésből és a számítógép előtt ülésből. Sokan szeretnek a tárgyalások alkalmával laptoppal jegyzetelni, de ezt sokan azért nem szeretik, mert pl. egy-egy ábrát nem tudnak hirtelen felrajzolni, a funkciók közt át kell váltani, aztán az ábrát érthetően meg kell szerkeszteni és ezzel sok idő megy el. Akik a hagyományos, papírra írt változatot kedvelik, ők már sokkal gyorsabban tudják összedobni ezeket a rajzokat, de itt a probléma, hogy mindig kell, hogy legyen nálunk egy rakat papír, hogy legyen elegendő hely a feljegyzésekhez, és utána olyan helyen kell tárolnunk a jegyzeteket, hogy azok biztosan ne kallódjanak el. De hányszor estünk már ebbe vagy abba a hibába… Ezeket a nehézségeket könnyen kiküszöbölheti a digitális tábla, mely kedvelt eleme lehet az irodai életnek.

Összeszedtünk 10 okot, hogy egy ilyen digitális tábla miért is jobb, mint a hagyományos jegyzetfüzetek vagy laptopok.

1. Azonnal digitalizálja az írást. Nem kell külön bescannelni, felvinni, átírni, hanem egyből a digitális éterbe kerül, ezzel is megőrizve az információkat. Gyorsan és pontosan dolgozik, az írás ezáltal megmarad.

2. A papírfecnik könnyebben elkallódhatnak. A kisebb-nagyobb papírlapok valljuk be, nem egyszer tűntek már el az íróasztalunk valamelyik fiókjában… Pedig emlékszünk rá, hogy oda tettük! Hogy ezt a hibát kiküszöböljük, itt van ez a kütyü, ami nem engedi a jegyzeteinket elveszni.

3. Nem nehéz, nem túl nagy, egy női kistáskában is elfér. Ez a laptoppal szemben egy hatalmas előnye, nem kell külön táskában cipelni, elég egy kis tok és kész. A füzetek és a papírok is sokszor annyi helyet foglalnak el a táskában, hogy ki sem látunk az iratoktól.

4. Nemcsak írást, hanem rajzot is bevesz. Így bátran skicceket, diagramokat is firkálhatunk, csak a képzelet szab határt annak, hogy mit viszünk fel a táblára. Egyszerűen használjuk úgy, mint egy papírlapot, firkáljunk, alkossunk, itt a forma és a kivitelezés is mindegy.

5. Írni a melléket tollal tudunk, de akár az ujjunkat is használhatjuk. Ha éppen nincs nálunk a saját tolla, semmi probléma, más íróeszközzel, vagy akár az ujjainkkal is írhatunk! Lehet, hogy úgy nem lesz olyan esztétikus, de még mindig jobb, mintha a sima papírlap mellé elfelejtettünk volna tollat berakni… ott az ujjunk biztosan nem segít ki minket.

6. Nagy képernyős (legalább 8,5”), melyet kényelmesen nézhetünk. A tabletekhez vagy e-readerekhez hasonlóan nagy kijelzője van, mely a telefonokénál nagyobb, de a laptopokénál kisebb. Pont ideális méret minden tevékenységhez, éppen belesimul a kezünkbe.

7. Érintésérzékeny felület. Ez azért nagyon hasznos, mert attól függően, hogy milyen erősen nyomjuk a felületet, vékonyabb és vastagabb vonalakat is tudunk húzni. Ha gyengén írunk a kijelzőre, akkor vékony, ha erőteljesebben, akkor pedig vastag vonalakat tudunk alkotni.

8. Egy gombnyomással töröl. Na nem azt, amit eddig írtunk – hiszen azt digitalizálja –, hanem az aktuális oldalt, amit előzőleg írtunk. Mindössze egy gombot kell a szélén megnyomnunk, így – szemben a papírlappal – nem kell hibajavítózni vagy radírozni, hanem egy másodperc múlva ismét üres felületre írhatunk.

9. Környezettudatos, nem használunk el feleslegesen sok papírt az írás során. Nem kell jegyzetfüzeteket vagy postiteket vennünk tonnaszámra, hiszen az LCD táblával való jegyzetelés során kikerüljük ezt a problémát.

10. Az ára is kedvező. Olyannyira, hogy aki azt mondja, nem éri meg, az nem tudja miről van szó. Egy ilyen kütyüt már 10 ezer forint körüli összegért beszerezhetünk, ami valljuk be, csekélység a tudásához és a praktikumához képest.

SOCIAL BOX