Túljegyezték a Takarék Csoport 10 éves jelzálogleveleit

A Takarék Csoporthoz tartozó, 20 százalékos részesedésével az országban második legnagyobb jelzálog-hitelintézet tartva magát az eredetileg meghirdetett mennyiséghez, 15 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el. A mai rábocsátás révén a 10 éves sorozat össznévértéke 16,4 milliárd forint, az átlaghozama pedig 3,55 százalék lett. Valamennyi aukcióra bocsátott értékpapír megfelelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2017 novemberében meghirdetett […]

A Takarék Csoporthoz tartozó, 20 százalékos részesedésével az országban második legnagyobb jelzálog-hitelintézet tartva magát az eredetileg meghirdetett mennyiséghez, 15 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el. A mai rábocsátás révén a 10 éves sorozat össznévértéke 16,4 milliárd forint, az átlaghozama pedig 3,55 százalék lett.

Valamennyi aukcióra bocsátott értékpapír megfelelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2017 novemberében meghirdetett elsődleges jelzáloglevél-vásárlási programjában támasztott követelményeknek. A Takarék Csoport jelzálogbankjának március elején kibocsátott ötéves jelzáloglevél-sorozatai voltak az elsők a tőkepiacon, amelyek kondícióit az MNB elfogadta.

A ma értékesített jelzáloglevelekkel augusztus 15-étől lehet kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén.

SOCIAL BOX