A Finext is SZIT-ként fog működni

A Futureal csoporthoz tartozó társaság, amelynek A sorozatú részvényeivel a BÉT T kategóriájában már eddig is kereskedni lehetett, tőkeemelést hajtott végre, és 17 millió 500 forint névértékű, B sorozatú törzsrészvény tőzsdei bevezetéséről döntött. Az új kibocsátást és a részvények értékesítését követően a Futureal csoport tulajdonosai, Futó Gábor András és Futó Péter György együttes közvetett részesedése […]

A Futureal csoporthoz tartozó társaság, amelynek A sorozatú részvényeivel a BÉT T kategóriájában már eddig is kereskedni lehetett, tőkeemelést hajtott végre, és 17 millió 500 forint névértékű, B sorozatú törzsrészvény tőzsdei bevezetéséről döntött. Az új kibocsátást és a részvények értékesítését követően a Futureal csoport tulajdonosai, Futó Gábor András és Futó Péter György együttes közvetett részesedése a cégben 74 százalékra csökkent, míg a közkézhányad 26 százalékra nőtt.

A főtulajdonosokat a tájékoztató szerint nem illeti meg megkülönböztetett szavazati jog a cégben. A B sorozatú részvényekkel a kereskedés a BÉT vezérigazgatójának engedélye alapján, az abban megjelölt időponttól kezdődik. A részvények nyilvános felajánlására nem kerül sor, így az új részvények is a T kategóriában maradnak.

A Finext a tevékenységét is módosítja, az eddigi holdingtevékenység helyett a jövőben bérleti bevételt termelő ingatlanokba fektet, és szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakul. A cég egyelőre feltételesen, projekttársaságokon keresztül már meg is szerzett három működő és két kivitelezés alatt álló irodaépületet a Corvin sétányon, amelyeknek együttes könyv szerinti értéke 167,2 millió euró volt tavaly év végén.

SOCIAL BOX