Csaknem félig megtelt a BudaPart Gate irodaház

A bérbeadott irodák területének emelkedése mellett az épület kizárólagos -exclusive bérbeadó ügynökségei, a Cushman & Wakefield és az Eston jelenleg is több érdeklődővel tárgyalnak a még szabad, rugalmasan alakítható terekre. „Napjainkban a fluktuáció jelentős pluszköltséggel sújtja a cégeket, amelyhez képest egy iroda bérleti díja elenyésző, ezért a munkáltatók igyekeznek többek közt versenyképes munkahelyi környezetet teremteni […]

A bérbeadott irodák területének emelkedése mellett az épület kizárólagos -exclusive bérbeadó ügynökségei, a Cushman & Wakefield és az Eston jelenleg is több érdeklődővel tárgyalnak a még szabad, rugalmasan alakítható terekre.

„Napjainkban a fluktuáció jelentős pluszköltséggel sújtja a cégeket, amelyhez képest egy iroda bérleti díja elenyésző, ezért a munkáltatók igyekeznek többek közt versenyképes munkahelyi környezetet teremteni a dolgozók számára. A végeredményben összesen 30 épületből, 15 lakó- és 14 irodaházból és egy hotelből álló új, 54 hektáros városnegyed szimbolikus kapujában elhelyezekedő, gyönyörűen benapozott GATE a fenntarhatóság szimbólumaként is emlegetett LEED Gold előminősítés mellett a jó megközelíthetőségének, a zöld- és vízterület kiemelkedően magas arányának, a BudaPart közösségi szemléletének, magabiztos és stabil hátterének egyaránt köszönheti népszerűségét” – foglalta össze Csuhay Borbála, a Property Market Kft. értékesítési és vagyonkezelési igazgatója a Studio’100 Építésziroda tervei alapján készülő GATE vitathatatlan előnyeit.

A BudaPart-beruházás első irodaházának építését 2017-ben kezdte meg a Market Építő Zrt., átadása pedig a K&H Bank társfinanszírozásával 2019-re várható. Az övezet első irodaépülete 11 emelet magas, több, mint 20 000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkezik, amelyhez 4 pinceszinten mélygarázsok is tartoznak. A környezetében infrastrukturális és humánszolgáltatási-fejlesztések is zajlanak, hiszen a Property Market célja, hogy az első beköltözők és dolgozók is egy már működő városnegyedet vehessenek igénybe.

„A jelenleg aktív bérlői piacon elsősorban a hagyományokkal szakító munkahelyek iránt erős a kereslet, hiszen a tehetséges Y-, és Z-generációs munkavállalók már olyan szempontokat is figyelembe vesznek döntéseik során, hogy milyen az iroda atmoszférája vagy a munkavégzés tágabb környezete. A BudaParton dolgozók számára például az is vonzó lehet, hogy a helyszín a napi igényekhez igazodó teljes szolgáltatáspalettát sorakoztat majd fel”- mondta Salamon Adorján az Eston International Vezérigazgatója.

„A BudaPart mint komplett városnegyed, a bérlők minden igényét maximálisan kielégíti, akik zöldövezetben, a város egyik legszebb részén, exkluzív, egyedülálló környezetben tölthetik munkaidejüket. A 40 százalékos bérbeadottság óriási siker egy spekulatívan fejlesztett irodaház életében, mely azt bizonyítja, hogy mind az épület, mind a lokáció iránt kiemelkedő kereslet mutatkozik” – tette hozzá Szántó Tamara, Partner, a Cushman & Wakefield budapesti irodabérbeadási vezetője.

A bérbeadási csapat legfontosabb célkitűzése, hogy hosszútávon biztosíthassa a bérlő jelöltek számára a legoptimálisabb irodaterületeket Budapest leginspiratívabb iroda lokációján.

SOCIAL BOX