Ezek a kedvenc office tech eszközeink

Abban az esetben azonban, amikor nem áll rendelkezésre olyan keret, ami egy komplett smart office kialakításához szükséges lenne, még mindig válogathatunk olyan okos eszközök közül, amik egyszerűbbé varázsolják a mindennapjainkat. Nagyon hosszú listát írhatnánk a legjobbakról, de az alábbiakban a saját személyes kedvenceinket emeltük ki. Persze örömmel olvasnánk kommentben azt is, hogy Ti miket használtok. […]

Abban az esetben azonban, amikor nem áll rendelkezésre olyan keret, ami egy komplett smart office kialakításához szükséges lenne, még mindig válogathatunk olyan okos eszközök közül, amik egyszerűbbé varázsolják a mindennapjainkat.

Nagyon hosszú listát írhatnánk a legjobbakról, de az alábbiakban a saját személyes kedvenceinket emeltük ki. Persze örömmel olvasnánk kommentben azt is, hogy Ti miket használtok.

Konferenciahívások
Már Magyarországon is szépen elterjedt a home office, és ennek köszönhetően megnőtt az online bonyolított tárgyalások száma is. A laptopok beépített kamerái és a webkamerák ugyan eddig is segítettek, hogy ne csak halljuk, hanem lássuk is a beszélgető partnerünket, azonban egy 6-10 fős csapat esetén ezek az eszközök már nem tudják biztosítani sem a megfelelő képi megjelenítést, sem a hangzást. Erre a problémára hivatott megoldást nyújtani a Hello Video kommunikációs eszköz, ami bármilyen TV-hez csatlakoztatható HDMI kábellel, majd a saját applikációja és hangparancsok segítségével irányítható. A 4 beépített mikrofon, a képfelismerő szenzorok és a billenő kamera mind összehangoltan működnek annak érdekében, hogy a tárgyalás minden résztvevője tisztán lássa és hallja egymást.

Az eszköz egyszerűen rögzíthető a TV tetején vagy az oldalán. A hívásokat kezdeményezhetjük a laptopunkról vagy a telefonunkról is, hiszen a Hello mindegyikkel könnyen kapcsolódik, és egyszerű fájlmegosztást biztosít a tárgyalás közben.

Világítás
Az irodai munkavégzés egyik kardinális tényezője, hogy elegendő és megfelelő fény érkezzen a minket körülvevő tárgyakra. Napközben nincs jobb a természetes napfénynél, azonban felhős időben vagy este mesterséges világításra van szükségünk. Egy hagyományos, egy fényforrással ellátott íróasztali lámpa általában csak fel- és lekapcsolható, azonban az új generációs darabok, mint a LumiCharge asztali lámpái ennél már sokkal többre képesek. A beépített telefontöltő csatlakozók és a vezeték nélküli töltő egység mellett nem csak a fény erősségét, hanem a színét is kiválaszthatjuk rajtuk. Ezek az eszközök az okos óránkkal is kapcsolódnak, és a napi teendőinkhez, illetve a helyiségben tapasztalható látási viszonyokhoz igazítják a kibocsájtott fényt, sőt, el is mentik a nekünk megfelelő beállításokat. Ha tehát nincs lehetőség az egész iroda világításának okosítására, egy asztali lámpával is sokat tehetünk magunkért.

Nyomatató
Bár a környezettudatosság mára az irodai környezetbe is szervesen beépült, mégis vannak olyan helyzetek, amikor ki kell nyomtatnunk valamit. Azoknál a munkaköröknél, amivel sok utazás jár, ez a folyamat körülményes lehetett. Eddig. A ZUTA „zsebnyomtató” (10,2×10,2×7,5cm) ugyanis elfér egy kis táskában is, tehát könnyen magunkkal vihetjük bárhova, majd egy okostelefonról vagy tabletről irányíthatjuk. Mivel nem fogja be a papírt, amire nyomtat, hanem a felületén mozog, bármekkora méretű lappal elboldogul. A beépített akkumulátor egyébként egy egész napon át képes működtetni az eszközt.

Táska
Ha már a mini nyomtató kapcsán a táskákat említettük, a Lumzag névre hallgató okos táska mindenképpen szót érdemel. A hagyományos tároló funkció mellett a saját applikációját még az indulás előtt megkérhetjük, hogy ellenőrizze le a bepakoltakat. Ha esetleg például lakáskulcs nélkül szeretnénk elindulni, az app ránk fog szólni. A beépített GPS-nek köszönhetően egyébként a táska hollétét is látjuk a telefonunkon. A hátoldalán lévő kamera pedig biciklizéskor tehet jó szolgálatot, hiszen a kormányon elhelyezett mobilon megjelenik a mögöttünk lévő forgalom képe, egy visszapillantó tükörhöz hasonlóan. Ha esetleg valahol ottfelejtenénk a Lumzag-unkat, üzenetet küld a telefonunkra, hogy menjünk vissza érte. A felsoroltak mellett már apróságnak tűnhet, hogy a ki- és bepakolást beépített világítás segíti, illetve hogy egy belső powerbank-ről energiával láthatjuk el az eszközeinket, sőt, a telefonunkat a vállpánt zsebbe téve vezeték nélkül is tölthetjük. Hab a tortán, hogy a táskában lévő wifi hotspotnak köszönhetően minden eszközünk számára internet csatlakozási lehetőséget biztosít.  A Lumzag tehát könnyebbé, okosabbá és biztonságosabbá teszi az életünket, hiszen számos mindennapos problémára megoldást jelent.

Ha érdekelnek a smart office és smart building témák, gyere el a holnapi PropTech Konferenciára és hallgasd meg, hogy mik a legújabb irányzatok és mikre figyelnek leginkább az irodapiaci szereplők!

 

SOCIAL BOX