Helyzetjelentés az ingatlanpiaci forradalom kellős közepéről

Kalmár Zoltán, az ingatlan.com értékesítési vezetője és a konferencia alapítója az elmúlt egy év megfigyeléseit összefoglalva kiemelte, hogy egyre tudatosabban használjuk a rendelkezésre álló proptech eszközöket, ami annak köszönhető, hogy egyre többen felismerték: ezek milyen mértékben képesek támogatni a napi munkavégzést. Minden gazdasági ágazatban érezhető az infrastruktúra fejlődése, és közös cél, hogy kiszolgálják a gyors tempóban változó […]

Kalmár Zoltán, az ingatlan.com értékesítési vezetője és a konferencia alapítója az elmúlt egy év megfigyeléseit összefoglalva kiemelte, hogy egyre tudatosabban használjuk a rendelkezésre álló proptech eszközöket, ami annak köszönhető, hogy egyre többen felismerték: ezek milyen mértékben képesek támogatni a napi munkavégzést.

Minden gazdasági ágazatban érezhető az infrastruktúra fejlődése, és közös cél, hogy kiszolgálják a gyors tempóban változó fogyasztói igényeket. Ezzel párhuzamosan napjainkban minden korábbinál fontosabb szerepet kap a hatékonyság mérése is.

Az előadásokon elhangzottak szerint az utóbbi időben az ingatlanos és tech cégek között az egymás számára szolgáltatott információk alapján egyre élénkebb és gyümölcsözőbb együttműködések formálódnak. A jövőre tekintve ez lehet a fejlődés egyik záloga.

Emellett azoknak, akik szeretnék meglovagolni az innováció nyújtotta előnyöket, mindenképpen érdemes nyitni az új technológiák felé, és egyéni, szervezeti, valamint iparági szinten is folyamatosan tanulni. Ennek az egyik alappillére, hogy tisztában legyünk a hazai és nemzetközi piaci szereplőkkel és részesei legyünk az információáramlásnak.

A PropTech Hungary Konferencia és az egy héttel korábban megrendezett PropTech Hackathon éppen ezt a folyamatot hivatott elősegíteni, ezért a szellemi támogatás mellett lehetőséget biztosított a friss ötletekkel érkező csapatok számára, hogy PITCH-ek formájában bemutatkozzanak a szakma és a tehetségekre vadászó befektetők előtt. 

A Hackathon legjobbjait interjú formájában részletesen is bemutatjuk a közeljövőben, de addig is örömmel tekintünk vissza a tegnap megjelent előadókra, a kiállítókra és szakmai partnerekre, akik számára kiemelten fontos az innováció és az, hogy újdonságot hozzanak a piacra. Érdemes tehát figyelni rájuk és tanulni tőlük.

SOCIAL BOX