Tervezzünk karbonsemleges Interface burkolatokkal

A karbonsemlegesség fogalmával az elmúlt 2-3 évben gyakran lehetett találkozni, bármely szegmensben is dolgozzunk, ennek ellenére a hátteréről és a jelentőségéről kevesebbet hallani. Ez a kifejezés nem csupán termékekre, hanem szolgáltatásokra, vállalatokra és egyénekre is vonatkozhat. Arra utal, hogy az adott produktum vagy cég a lehető legkisebbre csökkenti a CO2 kibocsátását, a fennmaradó részt pedig […]

A karbonsemlegesség fogalmával az elmúlt 2-3 évben gyakran lehetett találkozni, bármely szegmensben is dolgozzunk, ennek ellenére a hátteréről és a jelentőségéről kevesebbet hallani. Ez a kifejezés nem csupán termékekre, hanem szolgáltatásokra, vállalatokra és egyénekre is vonatkozhat. Arra utal, hogy az adott produktum vagy cég a lehető legkisebbre csökkenti a CO2 kibocsátását, a fennmaradó részt pedig valamilyen módon ellensúlyozza. Az Interface® például erdősítéssel, megújuló energiaforrások telepítésével, valamint az elhasznált üzemanyagok gyűjtésével (melyeket újrahasznosítanak) is kompenzál.

A 2019-es év az Interface® fenntarthatósági politikája szempontjából mérföldkő, ugyanis az általuk forgalmazott termékek (modulszőnyeg, LVT, nora® gumiburkolat) teljes egészében karbonsemlegesek, a vevőket terhelő plusz költségek nélkül. A vállalat 1993 óta folyamatosan arra törekszik, hogy működését és termékeit a lehető legkörnyezetbarátabb módon valósítsa meg, és mérsékelje a karbonlábnyomát. Az elmúlt évek során 96%-kal csökkentette az általa kibocsátott üveghatású gázok szintjét, valamint 60%-kal a karbonlábnyomát.

A burkolatok modernizálása a Climate Take Back™ része, mely az Interface® legújabb fenntarthatósági missziója. Egy olyan törekvés, ami túlmutat a vállalaton, és a társadalmi felelősségvállalás fontosságára hívja fel a figyelmet, hiszen a klímaváltozás visszafordításához – vagy legalábbis megállításához – közös szemléletre van szükség. Amennyiben egy belsőépítészeti projekt létrehozásakor számít, hogy az adott tér környezetre gyakorolt negatív hatásait csökkentsük, mindezt úgy, hogy az ott dolgozók számára a wellbeing szempontjából is a lehető legalkalmasabb közeget hozzuk létre, az Interface® a megfelelő partner.

A karbonsemlegességre való törekvéssel hatalmas lépést tehetünk egy élhetőbb, illetve fenntarthatóbb jövő felé, és ebben nem csupán a nagyvállatoknak, hanem az egyéneknek is fontos szerepe van. Az építőipar “zöldebbé” tételével globális szinten kimutatható pozitív változásokat érhetünk el, és ennek a változásnak már a tervezés fázisában, valamint a felhasznált alapanyagok kiválasztásakor el kell kezdődnie. Körülbelül 1000 m2 Interface® burkolat megvásárlásával annyi CO2 kerül kompenzálásra, mint amennyit egy repülőgép kibocsát, amikor 11 alkalommal megteszi a Párizs-New York útvonalat.

Bővebb információkért keresd a ProInterier Kft-t, az Interface® és a nora® burkolatok kizárólagas magyarországi forgalmazóját.

Tel.: + 36 1 349 6545
https://www.interface.com/EU/en-GB/homepage
https://norahungary.hu/      

SOCIAL BOX