Így kerülhető el a szabadságolás miatti törés a cég életében

Magyarországon a munka törvénykönyve szerint minden munkavállalónak joga van ütemezhető, rendkívüli és betegszabadság kivételére, melynek hossza függ a családi állapotától és az életkorától is. Közepes cégeknél hatalmas szervezést igényel a szabadságok kiadása, hogy ne okozzon törést a cég életében. Például egy 12 fős vállalatnál mindenkinek legalább 20-22 nap szabadsága van, ami nagyjából egy hónap. Ebből […]

Magyarországon a munka törvénykönyve szerint minden munkavállalónak joga van ütemezhető, rendkívüli és betegszabadság kivételére, melynek hossza függ a családi állapotától és az életkorától is.

Közepes cégeknél hatalmas szervezést igényel a szabadságok kiadása, hogy ne okozzon törést a cég életében. Például egy 12 fős vállalatnál mindenkinek legalább 20-22 nap szabadsága van, ami nagyjából egy hónap. Ebből adódóan az év szinte minden napján távol van valaki, és 11 embernek kell elvégeznie januártól decemberig 12 munkáját.

Irigy kollégák, nyári szünet a gyerekeknek

A rengeteg munka miatt a dolgozók fáradtak, túlterheltek, és teljes joggal szeretnének nyáron, főszezonban pihenőre vonulni. Az élelmesebb munkavállalók már év elején lestoppolják a népszerű időszakokat és a hosszú hétvégéket, de ez a kollégák között sokszor feszültséget generál, ráadásul dolgozik az irigység is, mivel állandóan figyelik egymást, ki, hova és mikor utazik.

Mi több, a nyár egybeesik az iskolai szünettel, ami a gyermekes családoknak különösen megterhelő, ha nem tudnak külső segítséget igénybe venni. Ilyenkor a szülők felváltva vesznek ki szabadságot, hogy gyermeküket biztonságban tudják. Csakhogy emiatt ők sem tudnak értékes időt egymással tölteni, hiszen nem egyszerre mennek szabadságra, és ez akár a házasság rovására is mehet. Egy vállalkozónak ezt is figyelembe kell vennie, amikor a szabadságolásra kerül a sor.

A helyzet azonban még ennél is bonyolultabb a szezonális szakmáknál, mint például a fűtés- és hűtéstechnika vagy a síoktatás. Egy síoktató ugyanis egészen addig nem mehet el szabadságra, míg esik a hó. A cég csak így tudja biztosítani, hogy akkor is működni tudjon, amikor elmúlik a szezon, vagyis jelentősen csökken a megkeresések száma, és hogy az alkalmazott ne veszítse el az állását.

Van megoldás

Bár a vállalkozásoknak egész évben a folyamatos üzletszerzés és a minőségi partnerkapcsolatok kiépítése jelenti a legnagyobb kihívást, a tömeges szabadságolások idején ez fokozódik. Ilyenkor könnyíti meg igazán a cégek életét a Brillit.com, Magyarország első online üzleti közössége.

A honlapon a vállalkozások másodpercek alatt kérhetnek egymástól árajánlatokat, és már az üzleti kapcsolat létrejötte előtt láthatják a leendő partnerről mások által írt véleményeket is. Hiába esik ki tehát egyszerre akár több munkavállaló is szabadság miatt, az ezáltal másra hárult feladatok könnyedén elvégezhetők pár kattintással egyetlen átlátható felületen.

Az új platformon a beszerző egy helyen látja az összes árajánlatot, amelyek közül eldöntheti, hogy melyik a legmegfelelőbb számára. Beszerzéseikkel, ajánlataikkal kapcsolatban minden változásról valós időben értesítik a felhasználókat, és ha a beszerző kiválasztotta a nyertest, a szolgáltatás automatikusan értesíti a többi árajánlattevőt is, így nem csak gyorsabb, de tervezhetőbb és átláthatóbb is a folyamat.

 

SOCIAL BOX