Vizuális robbanás az irodában, avagy trendi tapéták a munkahelyeken

– Több standon is láthatók ezek az egészen különleges vizuális hatást nyújtó tapéták, amelyek szinte műalkotásokká avatják az egyes belső tereket. Mit tudnak ezek a tapéták? – A Life&Wall márka legfontosabb sajátossága, hogy teljesen egyedileg készítjük el a tapétákat, vagyis addig nincs gyártás, amíg nincs konkrét megrendelés. Nem készletezünk, amely a környezettudatos szemléletünk része, miközben […]

– Több standon is láthatók ezek az egészen különleges vizuális hatást nyújtó tapéták, amelyek szinte műalkotásokká avatják az egyes belső tereket. Mit tudnak ezek a tapéták?

– A Life&Wall márka legfontosabb sajátossága, hogy teljesen egyedileg készítjük el a tapétákat, vagyis addig nincs gyártás, amíg nincs konkrét megrendelés. Nem készletezünk, amely a környezettudatos szemléletünk része, miközben sok gyár előre elkészíti a tapétát, amit később, ha nem vesznek meg, bedarálnak. A tapéták ragasztója is környezetbarát, nem tartalmaz káros anyagot. Fontos hangsúlyozni, hogy teljesen személyre/vállalatra szabottan dolgozunk, így egyedi dizájnt is megvalósítunk, de akár kész terveket is gyártunk, mindemellett saját kollekcióval is rendelkezünk, amelyet magyar tervezők készítenek.

– Milyen alapanyagokkal dolgoznak, hiszen gondolom már itt is a fenntartható szemlélet érvényesül?

– Hétféle alapanyaggal dolgozunk, amelyből hat újrahasznosított termékekből készül, nem tartalmaznak oldószert, káros anyagot. Emellett antibakteriálisak, vagyis sem a felületükön, sem a hátoldalukon nem tud a penész, az alga vagy éppen a gomba megtelepedni. A hetedik alapanyagunk pedig egy ún. üvegszövet, amely tűzgátló hatású, illetve teljesen víz- és vegyszerálló, vagyis például a vízkőoldónak vagy más erősebb hatású szernek is ellenáll.

– Milyen koncepció alapján mutatják meg a termékeiket az OfficeXPO-n?

– Több standon is megjelentünk a tapétáinkkal nagyobb felületeken, hogy bemutathassuk: különböző stílusú enteriőrökben hogyan mutatnak a termékeink, hogyan járulnak hozzá a jó hangulathoz. Így megjelentünk erőteljes színvilágú és visszafogott hangulatot árasztó tapétával egyaránt, illetve egy abszolút egyedi tervet is bemutatunk. Maga a kiállítás mindenképpen hiánypótló, hiszen nemzetközi szinten sem találkoztam ilyen típusú rendezvénnyel, amely kimondottan a felhasználókat szólítja meg, ezért is szerettünk volna csatlakozni az OfficeXPO-hoz.