Az Év Irodája címért versengő Cégmenedzser sikeresen használja toborzásra az irodáját

Nemrég új irodába költöztetek. Mi indította el a folyamatot?   Kinőttük az előzőt, illetve olyan körülmények között szerettük volna fogadni a leendő és meglévő ügyfeleinket, amely tükrözi cégünk vízióját, küldetését és működését. Például azért választottunk üvegfalakat, mert fontos számunkra a transzparencia, illetve az általunk fejlesztett vállalatirányítási rendszer bevezetése átláthatóságot hoz más vállalatok életébe is. Emellett […]

Nemrég új irodába költöztetek. Mi indította el a folyamatot?  

Kinőttük az előzőt, illetve olyan körülmények között szerettük volna fogadni a leendő és meglévő ügyfeleinket, amely tükrözi cégünk vízióját, küldetését és működését. Például azért választottunk üvegfalakat, mert fontos számunkra a transzparencia, illetve az általunk fejlesztett vállalatirányítási rendszer bevezetése átláthatóságot hoz más vállalatok életébe is. Emellett persze a munkatársak elköteleződése is cél volt, hiszen nem csak az iroda újult meg, hanem nagyon sok díjmentes extra szolgáltatást is bevezettünk számukra, például masszázst.                    

Mire vagytok a legbüszkébbek az új térben?  

Amikor egy leendő ügyfél belép hozzánk, azonnal kér egy „tárlatvezetést”. Az új irodával egy időben a céges arculatunk is megváltozott, és a célunk, hogy növeljük a bizalmat az ügyfeleinkben, teljes mértékben sikeresen teljesült. Ezt igazolja az is, hogy az árajánlataink konverziós ideje az  átlagos 60 napról 35 napra csökkent. Úgy érezzük, hogy ehhez jelentősen hozzájárul az új irodánk.

Hogyan tudtátok bevonni a munkavállalókat a folyamatba?

A kollégákat már a legelején bevontuk a tervezésbe, így minden részleg javasolhatott és választhatott saját idézetet a falalakra, illetve ergonómiai szempontból is kikértük véleményüket (munkafolyamatok, világítás, szék ergonómia, stb.) Ezért nem lett például egyterű irodánk és ezért került bele hangszigetelt telefon box (skypebox).

Van valami, ami utólag máshogy terveznétek/máshogy valósítanátok meg?

Szerintünk telitalálat lett és a kollégák is ezt igazolják vissza.

Tervezitek, hogy employer branding eszközként toborzásra és munkaerő megtartásra is használjátok majd az irodát?

Egyértelműen igen. Éppen most vettünk fel két új kollégát, akik az első három legfontosabb döntési szempont közé sorolták a munkakörnyezetet.

Ha tetszik az iroda, szavazhatsz rá Az Év Irodája versenyen!, ahol további képeket is találhatsz.

SOCIAL BOX