Stílusok izgalmas találkozása az ITRON budapesti irodájában

Ezúttal a több mint 100 országban jelenlévő, dinamikusan fejlődő amerikai tech vállalat, az ITRON budapesti irodáját mutatjuk meg, amit idén bővítettek a Deák Palota negyedik emeletén. Az új munkaterület kutatási központként szoftverszolgáltatáshoz kapcsolódó fejlesztéseknek ad otthont. Többek között felhőinfrastruktúra- és szoftvermérnökök, hálózattervezők, IT-biztonsági szakértők és ügyfélszolgálati képviselők dolgoznak benne. A belsőépítészek feladata az ő speciális […]

Ezúttal a több mint 100 országban jelenlévő, dinamikusan fejlődő amerikai tech vállalat, az ITRON budapesti irodáját mutatjuk meg, amit idén bővítettek a Deák Palota negyedik emeletén.

Az új munkaterület kutatási központként szoftverszolgáltatáshoz kapcsolódó fejlesztéseknek ad otthont. Többek között felhőinfrastruktúra- és szoftvermérnökök, hálózattervezők, IT-biztonsági szakértők és ügyfélszolgálati képviselők dolgoznak benne. A belsőépítészek feladata az ő speciális igényeiknek megfelelő, teljes körű belsőépítészeti és grafikai tervezés volt.

A neobarokk stílusú épületben klasszikus és modern építészeti jegyek találkoznak. A 2003-as átalakítás során a meglévő négy emelet most három új szinttel bővült. A belsőépítészeti és épületgrafikai tervezést a PONT co.lab designstúdió, a projekt lebonyolítását pedig a Cushman & Wakefield Project & Development Services végezte.

Az Itron a szoftverfejlesztő központot 2017 júliusában indította el, anno 5 fővel. Mára a létszám 2 évnyi dinamikus fejlődés eredményeként 150 főre növekedett. Ez részben annak köszönhető, hogy a vállalat üzletpolitikájában végig az employer branding és a tudatos változásmenedzsment állt a fókuszban.

Ahogy az Itron is felismerte a magasan képzett hazai és nemzetközi fejlesztőknek a második legfontosabb tényező a munkahely-választásnál a munkakörnyezet, az iroda. A 4. emeleti tér ennek jegyében kapta a színes, barátságos és geometrikus karakterét.

Tervezéskor a cél az volt, hogy a vállalati céloknak megfelelően olyan irodai környezetet hozzanak létre, amely teljes mértékben a jelenlegi és jövőbeli munkavállalók igényeire és jóllétére fókuszál. A belső tér épületgrafikai megoldásainak kiválasztásakor a tervezők különös figyelmet fordítottak arra, hogy az Itron márka presztízse hangsúlyosan megjelenjen a térben, kifejezve azokat az értékeket és üzeneteket, amelyeket a cég képvisel és elérni kíván.

MI VOLT A BŐVÍTÉS FŐ CÉLJA?

A tervezés kiindulópontja a munkavállalók igényeinek és preferenciáinak felderítése volt, amelyben többek között a már meglévő három szint tapasztalatai nyújtottak támpontot. A funkciók megfelelő kialakítása mellett fontos cég volt a dolgozók komfortérzetének növelése. A kikapcsolódást segítő game room átköltözött a 7. emeletről a 4. emeletre és a klub hangulatot egy biliárdasztallal hangsúlyoztuk tovább.

MIRE VAGYTOK A LEGBÜSZKÉBBEK AZ ÚJ TÉRBEN?

Az egyedi grafikák és a 4. emeleti iroda színvilága nagyon harmonikus lett. A dolgozóink visszajelzései alapján ezt a hangulatot szeretnénk továbbvinni az 5-6-7. emeletre is 2020-ban.

HOGYAN TUDTÁTOK BEVONNI A MUNKAVÁLLALÓKAT A FOLYAMATBA?

A tervezők több körben is tartottak egyeztetéseket az osztályvezetőkkel, hogy minél jobban fel tudják mérni az igényeiket és preferenciáikat. Például kialakult a cégen belül egy jógakör, akinek az igényeire külön figyelmet fordítottak a tervezők, ezért a nagy tárgyalóba fix bútorok helyett könnyen és gyorsan átalakíthatók darabok kerültek.

TERVEZITEK, HOGY EMPLOYER BRANDING ESZKÖZKÉNT TOBORZÁSRA ÉS MUNKAERŐ MEGTARTÁSRA IS HASZNÁLJÁTOK MAJD AZ IRODÁT?

Kiemelt szempont volt, hogy az iroda innovatív formavilágot kövessen, ugyanakkor hagyja meg és tartsa tiszteletben a Deák Palota alapvető karakterét. Emellett a belvárosi lokáció is fontos pillért jelent a toborzásban és a munkaerő megtartásban.

A TERVEZÉS SORÁN SZEMPONT VOLT, HOGY INDULNI SZERETNÉTEK AZ ÉV IRODÁJA VERSENYEN?

Az elsődleges szempont a funkcionalitás és a fiatalos formavilág volt, de a belsőépítészek külön figyelmet fordítottak arra is, hogy az iroda végső formája nevezhető legyen Az Év Irodája versenyre. A tér befotózása külön kihívás volt a projektcsapatnak, viszont a végeredmény véleményünk szerint nagyon szép lett.

Ha érdekel, hogy miként fest az iroda vagy szavaznál rá, ITT megteheted!

SOCIAL BOX