Az EATON legújabb irodaterei idén is indulnak Az Év Irodáján

Az EATON neve sokak számára már ismerősen cseng. A töretlenül fejlődő amerikai vállalat vezető szerepet tölt be a villamosipari termékek, a minőségi áramellátást biztosító gépek, a hidraulikus berendezések valamint a repülőgép- és autóalkatrészek világpiacán. A cég több mint 175 országban képviselteti magát és több mint 99 000 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Az EMEA Business Service Center 2015 […]

Az EATON neve sokak számára már ismerősen cseng. A töretlenül fejlődő amerikai vállalat vezető szerepet tölt be a villamosipari termékek, a minőségi áramellátást biztosító gépek, a hidraulikus berendezések valamint a repülőgép- és autóalkatrészek világpiacán. A cég több mint 175 országban képviselteti magát és több mint 99 000 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Az EMEA Business Service Center 2015 óta van Magyarországon és az elmúlt 4 év alatt már 7 fázisban bővült és 650 alkalmazottat foglalkoztató központtá nőtte ki magát.

A cég növekedésével és megváltozott igényeivel párhuzamosan az elmúlt évben a budapesti iroda két ütemben bővült. A vállalati filozófiához igazodva mindkét ütem nagyszerű példája annak, hogy milyen módon tükröződnek egy vállalat mottói és értékei a belsőépítészetben is:

„we do what matters work”
fenntarthatóság
innováció
sokszínűség

Az alaprajzi elrendezés a bérlői igényeknek megfelelően kimondottan ergonomikus, nyitott, egyterű irodából és zárt tárgyalói zónákból áll. A munkaállomások és a dolgozói területek az egész térben egységesek.

 

MI VOLT AZ ÁTALAKÍTÁS/ÚJ TÉR KIALAKÍTÁS FŐ CÉLJA?

Az EATON 2015-ben költözött a Krisztina Palace Irodaházba, nagyjából 1000 négyzetméterre és a dinamikus létszámbővülés miatt mostanra a 7. fázisos bővüléssel már mindegy 5500 négyzetméter irodaterületünk van. Az Év Irodája versenyre nevezett 6. és a 7. fázist új belsőépítészeti koncepcióval alakítottuk ki, ami jobban tükrözi az évek alatt megváltozott EATON employer branding értékeit.

MIRE VAGYTOK A LEGBÜSZKÉBBEK AZ ÚJ TÉRBEN?

A 6. fázisnál az újrahasznosításra próbáltunk törekedni, így újra beépítettük az előző bérlőtől hátrahagyott burkolatokat, és kissé átalakítottuk a bútorokat.

A 7. fázisnál pedig legfőképp a sokszínűségre törekedtünk, például a lounge-ra és a baba-mama szobára, ami egyben egy kis tárgyaló is. A közeljövőben ez a helyiség mini napköziként is tud majd üzemelni, leginkább az iskolai szünetek alatt, a kollégáink nagy örömére.

HOGYAN TUDTÁTOK BEVONNI A MUNKAVÁLLALÓKAT A FOLYAMATBA?

Az EATON-nál a tárgyalók, a kollaboratív terek és a kiszolgáló helyiségek mind egyedi, pozitív hatású neveket kapnak, például ENGAGE, BELIEVE, BALANCE, RESPECT, stb.

Ezeket a szavakat/helyiségneveket a munkavállalók küldhetik be a projektcsapatnak, akik kiválogatják a legjobbakat.

VAN VALAMI, AMI UTÓLAG MÁSHOGY VALÓSÍTANÁTOK MEG?

A 6. fázis kapcsán merült fel, hogy a meglévő bútorokat és a burkolatokat újrahasznosítsuk, amit a fenntarthatóság jegyében be is tartottunk, ugyanakkor a kivitelezőnek az állagmegóvás miatt ez nagy kihívást jelentett.

TERVEZITEK, HOGY EMPLOYER BRANDING ESZKÖZKÉNT TOBORZÁSRA ÉS MUNKAERŐ MEGTARTÁSRA IS HASZNÁLJÁTOK MAJD AZ IRODÁT?

Az 1-5. fázisra az EATON elnyerte Az Év Irodája verseny Employer Branding Különdíját, amit szeretnénk a 6-7. fázisra is kibővíteni.

A TERVEZÉS SORÁN SZEMPONT VOLT, HOGY INDULNI SZERETNÉTEK AZ ÉV IRODÁJA VERSENYEN?

Alapvetően nem, de tekintve, hogy az első 5 fázis döntőbe jutott a 2017-es Az Év Irodája gálán Nagyvállalat kategóriában, a következő 2 fázis design váltása miatt úgy érezzük, hogy esélyes lehet az Evolúciós díjra vagy a baba-mama szoba miatt a Családbarát iroda címre.

SZERETNÉTEK MÁS MINŐSÍTÉSEKRE IS PÁLYÁZNI?

Igen, jelenleg már egyeztetünk egy WELL tanácsadóval is.

ITT megnézheted az irodát és szavazhatsz is! 

SOCIAL BOX