Moha oszlopok és virágszigetek között dolgoznak a Stratis munkatársai

Amíg az idei indulók izgatottan várják az eredményhirdetést, mi feltettünk nekik pár kérdést, hogy megismerhessük az új irodájuk történetét. Ezúttal a Stratis Kft. Szépvölgyi úti iroda felújítását mutatjuk be. A beköltözés után 10 évvel, 2017-ben került sor a cég arculatának ráncfelvarrására. A megfiatalított márkához pedig elengedhetetlenné vált a korábbi iroda felújítása. A munkálatokra 2019 februárban került sor, és […]

Amíg az idei indulók izgatottan várják az eredményhirdetést, mi feltettünk nekik pár kérdést, hogy megismerhessük az új irodájuk történetét. Ezúttal a Stratis Kft. Szépvölgyi úti iroda felújítását mutatjuk be.

A beköltözés után 10 évvel, 2017-ben került sor a cég arculatának ráncfelvarrására. A megfiatalított márkához pedig elengedhetetlenné vált a korábbi iroda felújítása.

A munkálatokra 2019 februárban került sor, és a közel két hónapig tartó folyamat során a teljes belső design megreformálásra került – nem volt kivétel ez alól a padlószőnyeg és a falak színe sem, illetve a régi bútorokat is lecserélték. 

A design mellett a technológiai környezet is frissítésen esett át. Minden nagyobb tárgyalót televízióval szereltek fel, és hangszigetelt telefonfülkéket is kialakítottak, ami jelentősen megkönnyíti a munkatársak életét a nyitott irodában.

MI VOLT AZ ÁTALAKÍTÁS FŐ CÉLJA?

A korábbi berendezés elég divatjamúlt volt. Az elmúlt két évben történő fiatalítás és arculatváltás pedig maga után vonta az irodánk “ráncfelvarrását” is. Ennek köszönhetően nem csak a fiatalok, de a senior kollégáink is sokkal szívesebben dolgoznak a mostani fiatalos, letisztult, modern környezetben.

MIRE VAGYTOK A LEGBÜSZKÉBBEK AZ ÚJ TÉRBEN?

A tárgyalókban elhelyezett székek nem váltak be az anyaguk miatt, illetve nem gurultak, így a munkatársak kérésére úgy döntöttünk, hogy lecseréljük őket. Egyeztettünk a gyártóval, és az általunk alig használt székeknek közösen jobb helyet kerestünk.

A Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskolának adományoztuk őket, akik nagyon örültek, és nagy hasznukat veszik. Mi pedig olyan darabokat szereztünk be, melyek megfelelnek a munkatársaink igényeinek.

HOGYAN TUDTÁTOK BEVONNI A MUNKAVÁLLALÓKAT A FOLYAMATBA?

Számos ötlet érkezett a csapatunktól, melyeket szűkebb körben vitattunk meg. Ez részben a gördülékeny döntéshozatal érdekében történt így, részben pedig a működésünk miatt. Mivel tanácsadó kollégáink nagyrészt az ügyfeleknél dolgoznak, amíg fejlesztőink egy közeli, de másik irodában, így ők a mindennapjaikat nem itt töltik. Ettől függetlenül bízunk benne, hogy amikor nálunk vannak, ők is jól érzik magukat! Fontosnak tartottuk azt is, hogy a felújítás után is gyűjtsük az észrevételeket, így azóta is több apró, az irodát jobbá tevő módosítást hajtottunk végre.

VAN VALAMI, AMI UTÓLAG MÁSHOGY TERVEZNÉTEK/MÁSHOGY VALÓSÍTANÁTOK MEG?

A megvalósítás előtt alaposabban tesztelhettük volna egy-egy elképzelést, például a székeket, ugyanakkor azt sem bánjuk, hogy eladományozásra kerültek, mivel így örömet okoztunk az otthon és iskola tagjainak.

Az apróbb változtatások, amiket eszközöltünk, mint a konyhában lévő szemetes átalakítása, nem akkora horderejűek, hogy problémát okoznának, viszont így közösen alakítottuk tovább az irodát, és a kollégák is jobban érzik, hogy az ő véleményüket is beépítettük.

TERVEZITEK, HOGY EMPLOYER BRANDING ESZKÖZKÉNT TOBORZÁSRA ÉS MUNKAERŐ MEGTARTÁSRA IS HASZNÁLJÁTOK MAJD AZ IRODÁT?

Természetesen igen. Ez is szempont volt, hiszen amikor valaki állásinterjúra érkezik hozzánk, meghatározó szerepet tölt be, hogy milyen hangulata van az irodának, ahova megérkezik. Ezért fontos, hogy ez egy olyan hely legyen, ahol bárki szívesen dolgozna. Az új munkakörnyezetünk barátságos, világos, kellemes és praktikus.

Ezt azzal együtt is fontosnak tartjuk, hogy a tevékenységünk jellegéből adódóan sokan az ügyfeleinknél dolgoznak, és ezzel ők már az interjúnál is tisztában vannak.

A TERVEZÉS SORÁN SZEMPONT VOLT, HOGY INDULNI SZERETNÉTEK AZ ÉV IRODÁJA VERSENYEN?

A tervezéskor még nem hallottunk a díjról, ezért akkor ez nem volt szempont. Csak a későbbiekben találkozunk a lehetőséggel. 

Ha érdekel, hogy miként fest az iroda vagy szavaznál rá, ITT megteheted!

 
SOCIAL BOX