Imádják a dolgozók az Infogroup új irodáját, ami szép, praktikus, modern, mégis otthonos

Ezúttal az Bartók Udvarban lévő Infogroup falai mögé tekinthettünk be. MI VOLT AZ ÚJ TÉR KIALAKÍTÁS FŐ CÉLJA? Tavaly októberben adtuk át a legújabb fejlesztésünket a Bartók Udvar II, ‘A’ épületét. Fejlesztőként nem csupán egy munkatér, hanem egy reprezentációs tér létrehozása is a célunk volt, hiszen hamarosan kezdjük a Bartók Udvar következő (‘B’ és ‘C’) ütemeinek […]

Ezúttal az Bartók Udvarban lévő Infogroup falai mögé tekinthettünk be.

MI VOLT AZ ÚJ TÉR KIALAKÍTÁS FŐ CÉLJA?

Tavaly októberben adtuk át a legújabb fejlesztésünket a Bartók Udvar II, ‘A’ épületét. Fejlesztőként nem csupán egy munkatér, hanem egy reprezentációs tér létrehozása is a célunk volt, hiszen hamarosan kezdjük a Bartók Udvar következő (‘B’ és ‘C’) ütemeinek építését is. Persze a legfontosabb célunk az volt, hogy a kollégáinknak egy trendi, de otthonos és funkcionális munkakörnyezetet biztosítsunk. Egyterű, de funkcionálisan tagolt irodát alakítottunk ki, aminek a szívét a ‘bistro’ – a konyhahelyiségünk – adja, mint közösségi tér, ezt veszik körül a munkaállomások.

MIRE VAGYTOK A LEGBÜSZKÉBBEK AZ ÚJ TÉRBEN?

A dizájn és a funkcionalitás nagyon jól eltalált egyensúlyára. Nagyon jól használható teret sikerült kialakítani úgy, hogy a dizájnban nagyon kevés kompromisszumot hoztunk. Az egy légterű irodákban a funkciók szerinti tagolást a szőnyegek és falak színének és textúrájának váltakozásával értük el, a dizájn pedig ötvözi az industrial és modern stílust. Az okker (oliva) és a szürke dominál, amit a logónk zöld és kék színeinek természet közeli árnyalatai lágyítanak, a mintázatban pedig sok a keresztbefutó vonalas motívum, ami az épület egyenes vonalait tükrözi vissza. Úgy látjuk, hogy az egy légterű kialakítás a legtöbb esetben segíti a kommunikációt, de az elmélyült beszélgetésekhez két telefonszobát is kialakítottunk.
 

HOGYAN TUDTÁTOK BEVONNI A MUNKAVÁLLALÓKAT A FOLYAMATBA?

A kezdetektől fogva bevontuk a kollégákat a folyamatba és a kialakításba, a részletes tervezést és döntéseket pedig egy munkacsoport végezte, amelyben a különböző szakterületek különböző fázisokban képviseltették magukat. 

MENNYI IDŐ TELT EL A TERVEZÉS ELKEZDÉSÉTŐL A BEKÖLTÖZÉSIG?

Hozzávetőlegesen 9 hónap. 2019 elején kezdtük a tervezést és szeptemberben már be is költöztünk. Persze a végső simításokkal, kiegészítők és néhány speciális műszaki eszköz – mint például a tárgyalófoglaló-rendszerünk – beszerzésével eltelt még néhány hónap, de ez a funkcionalitást és a munkavégzést nem befolyásolta.
 

TERVEZITEK, HOGY EMPLOYER BRANDING ESZKÖZKÉNT TOBORZÁSRA ÉS MUNKAERŐ MEGTARTÁSRA IS HASZNÁLJÁTOK MAJD AZ IRODÁT?

Természetesen igen.  Cégünk gerincét munkatársaink adják, az elkötelezettségük, a szaktudásuk és az egymás iránti tisztelet. Kiemelten fontos számunkra, hogy jól érezzék magukat a munkahelyükön. 
 

A TERVEZÉS SORÁN SZEMPONT VOLT, HOGY INDULNI SZERETNÉTEK AZ ÉV IRODÁJA VERSENYEN?

Nem ez volt az elsődleges szempont, de tudtuk, hogy ha készen leszünk, mindenképpen indulni fogunk.

Ha megnéznéd az iroda képeit, ITT megteheted.

 

 

SOCIAL BOX