A koronavírus terjed gyorsabban vagy a pletyka?

Van, aki mondja, van, aki hallgatja, és van, akiről szól, azaz mindenki részt vesz ebben a hálóban. Így van ez már legalább 40 ezer éve a világ minden pontján. Szvetelszky Zsuzsa szociálpszichológus, az MTA tudományos munkatársa, egyetemi oktató, TEDx előadó és hálózatkutató mesélt a pletyka pozitív és veszélyes sajátosságairól Az Év Irodája podcast harmadik részében. […]

Van, aki mondja, van, aki hallgatja, és van, akiről szól, azaz mindenki részt vesz ebben a hálóban. Így van ez már legalább 40 ezer éve a világ minden pontján.

Szvetelszky Zsuzsa szociálpszichológus, az MTA tudományos munkatársa, egyetemi oktató, TEDx előadó és hálózatkutató mesélt a pletyka pozitív és veszélyes sajátosságairól Az Év Irodája podcast harmadik részében.

A jelenség ugyanis kimondottan hasznos lehet vállalati szinten, ha megfelelő ismerettel rendelkezünk róla. Zsuzsa a 90-es években a téma úttörőjeként kezdte kutatásait, melyekről a kétezres évek elején könyvet is írt.

Tapasztalatai szerint a pletyka rendkívül jól szemlélteti, hogy egy vállalat mit szeretne kommunikálni magáról és mi az, amit szívesebben elrejtene. A fluktuáció széles körű megemelkedése előtt például már megfigyelhető volt, hogy bár a HR szakemberek még magabiztosan nyilatkoztak, a munkavállalók között már futótűzként terjedt, hogy nincs okuk félteni az állásukat, hiszen a vállalat nagy energiát fektet a toborzásra.

A podcast harmadik epizódjából megismerhetjük a szóbeszédek fázisait, és könnyen beazonosíthatjuk a cégünknél zajló folyamatokat.

Mivel a jelenség rengeteg információt közvetít, növeli a szervezetek önismeretét, segít megszűrni a hallottakat, erősíti a csoportok összetartó erejét, és rendkívül hatékonyan támogatja az innovációt is, kimondottan hasznos a jelenléte.

Éppen ezért fontos, hogy a vezetők ismerjék a működését, rendszeresen szondázzák és a megfelelő módon kezeljék, hiszen nagyon jó tükröt tart a csapatok működéséről, ha látjuk a munkatársakat mozgató témákat.

Az adásban természetesen szóba kerül az is, hogy a koronavírus okozta helyzetben, amikor a munkavállalók jelentős része otthonról dolgozik, milyen elvonási tüneteket gyakorol ránk és a munkavégzés hatékonyságára a pletyka, valamint a személyes találkozások hiánya.

Illetve hallhatunk még a rémhírek terjedésének pszichológiájáról, sőt arról is, hogy Zsuzsa szerint mi várható, amikor újra az irodából fogunk dolgozni.

Ha érdekelnek a válaszok, hallgasd meg a teljes beszélgetést Az Év Irodája weboldalán vagy a Spotify-on!

Mi lesz a Home Office után? Hogy fogunk dolgozni fél év múlva? Hallgass valami újat az irodai élet jövőjéről. Szakmai viták, piaci jóslás és tarot kártya. Na, ez nem lesz… Csak izgalmas témák mellébeszélés nélkül az üzleti élet legjobbjaival. Ez itt Az Év Irodája podcast-ja.

SOCIAL BOX