Az irodába visszatéréskor is az első benyomás a legfontosabb

Az intenzív időszak azonban rávilágított, hogy mennyire szeretünk a munkatársainkkal egy légtérben dolgozni, tehát nem kérdés, vissza fogunk menni az irodába. Erre pedig már a munkáltatók is készülnek. A megfelelő munkakörülmények kialakítása korábban is összetett feladatnak számított, a kritériumok tárháza azonban tovább bővült a fertőzésveszély hatására. Pentz Balázzsal, a Cityplant Növénydekoráció vezetőjével beszélgettünk az irodapiac […]

Az intenzív időszak azonban rávilágított, hogy mennyire szeretünk a munkatársainkkal egy légtérben dolgozni, tehát nem kérdés, vissza fogunk menni az irodába. Erre pedig már a munkáltatók is készülnek. A megfelelő munkakörülmények kialakítása korábban is összetett feladatnak számított, a kritériumok tárháza azonban tovább bővült a fertőzésveszély hatására.

Pentz Balázzsal, a Cityplant Növénydekoráció vezetőjével beszélgettünk az irodapiac jelenlegi állapotáról, illetve arról, hogy a visszatérésre készülő vállalatok milyen kérésekkel fordulnak hozzá:

Egyrészt a home office és a munkahely tulajdonságait szeretnék ötvözni, hogy ezáltal egy élhetőbb, otthonosabb teret alakíthassanak ki. Másfelől szeretnének gondoskodni a privát szféráról, a zajok tompításáról, és természetesen a vírusvédelemről is.

Egyre nagyobb az irodai kereslet az általunk forgalmazott 150-200 cm magas növényi térelválasztó rendszerekre, ami nem csoda, hiszen amellett, hogy hatékonyan osztják fel az egyterű irodákat, növelik a levegő páratartalmát is, így a munkatársak nyálkahártyája nehezebben szárad ki, azaz ellenállóbbak lesznek a légúti fertőzésekkel szemben.

Milyen szempontokat tartanak még szem előtt a kimondottan irodába szánt falak kiválasztásakor?

A munkáltatók tisztában vannak vele, hogy az élő növényekkel elszeparált, csendesebb munkakörnyezetben jobban érzik magukat a kollégák, produktívabbak és nyugodtabbak. A kiegyensúlyozott lelki állapot pedig kedvező hatással van az egészségükre és a teljesítményükre.

A mobil növényfalak amellett, hogy tompítják a zajokat, megkötik a port és lebontják a levegőben előforduló, az emberi szervezetre káros vegyületeket. A mobil, könnyen áthelyezhető növénydekorációk tehát egyben természetes egészségvédő rendszerként is funkcionálnak. A zöld szín pedig harmóniát sugároz, jó hatással van a lelki egyensúlyra, amire szükség lesz a visszatéréskor, hiszen újra minden megváltozik majd a munkavállalók körül.

A home office ideje alatt sok irodában kiszáradtak a növények. Mikor kezdjenek el gondoskodni az utánpótlásról?

Az előrelátó vállalatok már most is érdeklődnek, de általánosságban elmondható, hogy 2-3 hét alatt életet viszünk az irodákba. Mindig is ez volt a mottónk, és ezt továbbra is célkitűzésünknek tekintjük, kiegészítve az irodai élet hosszú távú védelmével. Szolgáltatásainkkal egy élhető, egészséges irodai környezetet szeretnénk kialakítani.

SOCIAL BOX