Családbarát, otthonos, hiánypótló és indult az idei Az Év Irodája versenyen!

Gyere és ismerd meg a Belvárosi Közösségi Tér irodáját!

Gyakorlatilag alig indult el Az Év Irodája verseny nevezési időszaka, máris izgalmas pályázatokkal jelentkeztek az idei év első indulói. Közülük szemezgetünk most.

Kezdjük a sort a Mérleg utcában lévő, 560 négyzetméteres Belvárosi Közösségi Térrel. A Budapest V. kerület Önkormányzatának tulajdonában álló műemlék épületet 2017-ben újították fel, a belvárosi családok nagy örömére. A prevenciós központban ugyanis 35 féle díjmentes szolgáltatást biztosítanak számukra.

Az iroda kialakítása során megtartották az épület műemlék jellegét, ugyanakkor a munkatársak bevonásával a modern igényeknek megfelelő megoldásokat is alkalmaztak.

A kiválasztott színek, a növények, a megvilágítás, a kollégák személyes tárgyai és a kényelem együtt egyfajta inspiráló és motivációs eszközként is funkcionál, a barátságos munkahelyi légkör pedig a lojalitást támogatja.

Az idei évben nagy hangsúlyt fektettek a munkáltatói márkaépítésre az új családvédelmi stratégia részeként, melynek keretében támogatják a dolgozókat a családdá válás folyamatában, valamint abban, hogy ne csak egy munkahelyként tekintsenek a cégre, hanem magukénak érezzék a filozófiáját is.

A Belvárosi Közösségi tér tehát nem csak a tevékenysége során fordít figyelmet a családbarát hozzáállásra, hanem a vállalati kultúra részeként a szemléletükben is erősen jelen van. Olyannyira, hogy 2020-ban már konkrét, a munka-magánélet egyensúlyát támogató HR megoldásokat vezettek be, melyek kidolgozásakor szintén bevonták a munkatársakat is. A juttatássok terén külön figyelmet fordítottak arra, hogy az édesanyák mellett az édesapák számára is igénybevehetők legyenek, ezzel hangsúlyozva a családban betöltött szerepük fontosságát.

Az egyensúly megvalósítását további elemekkel is elősegítik, mint például az otthoni munkavégzés vagy a rugalmas munkaidő lehetőségével, az extra fizetett szabadnapok és az apák számára biztosított gyerekszületési pótszabadsággal, mentálhigiénés szolgáltatással, a tanítási szünetekben igényelhető foglalkozásokkal, családi napokkal, tájékoztató alkalmakkal, valamint a Belvárosi Közösségi Tér által biztosított szolgáltatások kiterjesztésével a dolgozóik számára.

Pályázatuk mellé képekkel és egy kisfilmmel is készültek, ami hatékonyan átadja a családias légkört és a szemléletet.

Ha további részleteket is megismernél, IDE kattintva megteheted!

Az idei nevezőket pedig ITT nézheted meg.

SOCIAL BOX