Átalakítás a Covid alatt? Ezt tanulta belőle az ICF Tech Hungary

Az ICF Tech Hungary átalakításáról szóló egyeztetéseket már 2019-ben elkezdték, a tervezési folyamat azonban csak idén kezdődött el, még a Covid előtt.

A járvány hatására megtapasztalták, hogy a munkaerő megtartásnak és visszacsábításnak új fegyvere lehet a kényelmes, otthonos iroda.

Miután bebizonyosodott, hogy a munkavállalók otthonról is kiválóan ellátják a feladataikat, a vezetőség felismerte, hogy a home office által biztosított nyugalmat kell lekörözniük az új irodával, pontosabban a közösségi terekkel, ugyanis csak ezeket újították fel. Fontos szempont volt, hogy olyan megoldásokat alkalmazzanak, amelyek gyorsan és különösebb zavaró tényező, például zaj nélkül kivitelezhetők.

A tervezéssel a studioNeked csapatát bízták meg, akik végig ügyeltek rá, hogy a bútorokat és a térelemeket a cég arculatához illően válasszák ki. Persze nem maradhatott el „kell egy GEG” szemlélet sem, ami a stúdió minden megbízásán visszaköszön egy-egy oda nem illő, vagány és izgalmas elem formájában. Így került kültéri parkokat idéző műfű az ICF irodájába.

A megbízó szemszögéből nem csak az inspiráló és barátságos végeredmény, hanem a tervezők részéről tapasztalt odaadás és elszántság is kiemelkedő volt. Mivel az iroda megkérdőjelezhetetlen szerepet tölt be a munkahely választás során, illetve munkavállalói élmény és elégedettség szempontjából, nagyon fontosnak tartották, hogy kiaknázzák a benne rejlő lehetőségeket.

Az első visszajelzések alapján az új közösségi tér elérte a célját, és roppant jól kiegészíti az otthoni munkavégzést, a jövőben pedig azt várják tőle, hogy a további célok elérését is támogassa.

Ha kíváncsiak vagytok az irodáról készült többi fotóra, ITT megnézhetitek őket.

SOCIAL BOX