Az Év Ingatlanfejlesztése díjért indul a Concept Group Office Building

A 2020. utolsó negyedévében átadott III. kerületi hightech székházat nem túlzás Magyarország egyik legkörnyezetbarátabb épületeként említeni.

A Geo Concept Kft. beruházásában épült irodaház elsősorban saját maga és partnercégei, a Facility Concept és a Smart Cool Kft. vagyis a Concept Cégcsoport számára készült.

Az egykori kertvárosi környezet jelenleg tökéletes átmenetet képez a természet és a belváros között. Az összesen 900 négyzetméteres iroda építészeti koncepciója a munkavállalói jóllét és a megfelelő munkakörülmények támogatására épült.

A megvalósítás során a hightech design megoldásokon túl hangsúlyos szerepet kapott a fenntarthatóság, a megújuló energiaforrások alkalmazása és a környezetvédelem is, mivel ezek az értékek fontosak a Concept Cégcsoport tagjai számára. A tudatos, környezetbarát koncepció részeként többek közt intelligens, telefonról vezérelhető világítást, esővízgyűjtős öntözőrendszert, hővisszanyerő szellőzőrendszert, 100% geotermikus hűtést és fűtést, illetve víztisztító berendezést alakítottak ki. A hatékonyság növelése érdekében napelemek telepítését is tervezik, amelyek a hőszivattyús rendszer, a kiépítés alatt álló elektromos autótöltő állomások, valamint részben az épület energiaszükségletét is fedezik majd. A végső cél egy közel nulla energiafelhasználású rendszer megvalósítása

A formák és az anyagok tekintetében is az egyszerűség dominál, a beton, a fa és az üveg áll a főszerepben. A hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően az épület egybeolvad a környezettel, valamint a természetes fény is szinte korlátlanul áramlik be.

Az optimális irodai hőmérsékletről a talajszondás hőszivattyú rendszer gondoskodik, melynek tervezését a Geo Concept Kft., magát a berendezést pedig a Smart Cool Kft. biztosította. Az épület további különlegessége, hogy a felületfűtés – hűtés mellett a villamos és légtechnikai rendszer is a látszó betonban lett telepítve.

Hazánkban és Európában is szokatlan módon az épület geotermikus rendszere tesztlaborként is működik, azaz a különböző típusú lefúrt szondák segítségével olyan méréseket tudnak elvégezni, melyek eredményeit összehasonlítva fontos információval szolgálhatnak a szakma számára.

Ha megnéznéd az épületről készült lélegzetelállító fotókat és leadnád a szavazatodat Az Év Ingatlanfejlesztése címért versengő projektre, akkor KATTINTS IDE!

Beruházás – Geo Concept Kft.
Concept cégcsoport: Facility Concept, Smart Cool Kft.
Építészek: TÉRHÁLÓZAT- Attila Korompay, Ádám Hatvani
Geotermikus rendszer: GeoConcept Kft.
Fotók: Balázs Danyi, Bence Pásztor