Egy építészirodába mindig izgalmas betekinteni, hiszen megmutatja a tervező valódi arcát.

A Tiba János által alapított, nemzetközi színtéren is ismert TIBA Építész Stúdió átfogó építészeti és generál tervezői szolgáltatásokat nyújt ügyfelei számára.

Ezúttal azonban saját részre tervezte meg új főhadiszállását a Móricz Zsigmond tér szomszédságában.  A folyamat minden lépését a vállalati értékek és igények meghatározására építették. Ennek értelmében nagy figyelmet szenteltek a jól megközelíthető lokációnak, a munkatársak szempontjainak és a felelős működésnek is. A helyszín azonban nem csak a megközelítés, hanem a környéken tapasztalható szakmai vérkeringés szempontjából is érdekes volt, hiszen a környéken működő egyetemek, más tervezőirodák és partnerek közti együttműködés ütőerének mondhatjuk, ami támogatóan hat a csapat fejlődésére.

A központi elhelyezkedés ellenére a környék kimondottan változatos lehetőséget kínál zöld területekből is, amit az irodához tartozó saját kert tovább fokoz.

Az új környezet hatékonyan támogatja a napi működést, a kreatív együtt gondolkodást, és az elmélyült, pontos mérnöki munkát is, ugyanakkor a távoli munkavégzéshez szükséges technikai feltételeket sem nélkülözi. Ennek köszönhetően a járvány alatt is gördülékenyen tudtak haladni.

A belsőépítészeti koncepció során előszeretettel alkalmaztak inspirációként szolgáló elemeket a csapat korábbi munkáiból, mint a KAZA-TIBA collections saját tervezésű beton burkolatai, a Telekom székházba tervezett üveg tolóajtók és üvegfalak grafikái, a Váci Greens kültéri árkádjának álmennyezet prototípusa vagy a Divatcsarnok és a Telekom székház fém falburkolatai. A Stúdió előző irodájában lévő tárgyak felhasználásával a vállalat történetének egy-egy időszakát is átmentették.

Az iroda egész koncepcióját átjárja a fenntarthatóság, melynek értelmében hasznosították a meglévő épületeket, kontrolálták a beépített burkolatok mennyiségét és energiatakarékos világítási rendszert alakítottak ki. Emellett megújuló energiaforrással működő hűtő-fűtő rendszert és víztakarékos szanitereket alkalmaztak.

A dolgozók is nagyon örülnek az új irodának, melyben kimondottan jól érzik magukat.

Tiba János ránk maradt gondolatai pedig mindent elárulnak a csapat által képviselt értékekről:

“Hiszem, hogy épületeinket a design és az innováció által teljesítjük ki: a környezetükből fakadó inspiráción új nyelvet kreálunk, hozzáadott értékként új kontextust teremtünk a használók számára. A mai építészet gazdaságosságon, használati és fenntarthatósági értékeken alapuló megváltozott kihívásainak való megfelelés természetes része a mindennapi munkánknak.”

Ha megnéznéd az irodáról készült képeket vagy szavaznál, ITT megteheted.

SOCIAL BOX