Saját részre tervezett irodát a MádiLáncos Studio

A MádiLáncos Studio már lassan 20 éve foglalkozik kiemelten munkahelyek belsőépítészeti tervezésével. Az organikus növekedésnek köszönhető, hogy nagyobb munkaterületre volt szükség.

Korábban két épületszinten dolgoztak, ami a projekt csapatok működését, a kommunikációt, kollaborációt, és a munkánkhoz fontos anyagminták tárolását, kezelését is nehezítette, ezért 2019-ben elkezdték keresni az ideális helyszínt.

A kibontakozó vírus helyzet megerősítette a döntéshozókat, hiszen várható volt, hogy az iroda és a munka világa változni fog, de szakadatlanul hittek abban, hogy az iroda továbbra is a vállalat és a brand fontos referenciája és a közösség otthona marad. Az irodaváltással párhuzamosan a stúdióval egyidős arculat megújításába is belevágtak.

A megfelelő teret és körülményeket a nemrég látványosan megújult ZenGarden irodaház legfelső emeletén találták meg. A fantasztikus kilátás és saját terasz mellett 350m2 rugalmasan alakítható irodatér állt rendelkezésre.

Egy activity based work alapú, egyterű irodát terveztek, mert a projekt alapú kreatív tervezői munka hatékonyságához fontos, hogy a csapattagok könnyen és gyorsan tudjanak egymással kommunikálni. Ezt a teret egészítik ki az elvonulásra alkalmas fókusz szobák, lounge terek, könyvtár és a tárgyaló, ahol egymás zavarása nélkül lehet egyeztetni, telefonálni vagy elmélyülten dolgozni. A legfontosabb közösségi tér a projekt szoba, ahol egy nagy asztalfelületen dolgozhat a csapat az itt tárolt anyagmintákkal. A válaszfalak zömét üvegből tervezték, hogy minél kevésbé törjék meg a csodálatos kilátást és egymást is könnyebben elérhessék.


A műhelyhangulatot a designba is próbálták becsempészni, az álmennyzetet és a pillérburkolatokat elbontva megmutatni az épület nyers betonszerkezetét. A gépészet zömét újra szerelték, az akusztika és a látszó gépészet esztétikai követelményeinek fegyelembevétele mellett. Az anyag- és színhasználat szándékoltan visszafogott (szürke, fehér, fekete, lila) nyugodt hátteret biztosítva a tervezői munkához.

Egyedül a fókusz szobák és a konyha színesek, érdekes feszültséget és kontrasztot képezve az iroda többi, semlegesebb, nyugodtabb tereivel. Az irodában számos egyedi bútort és falburkolatot terveztek. A kivitelezőnek izgalmas kihívás volt a pvc-vel burkolt konyhapad, a tervezett tapétával összefogott ajtó – fal – gardróbszekrény felület és a tárgyalóban megvalósult, saját fejlesztésű acél szerkezetű prezentációs fal megépítése.


A MádiLáncos Studio elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, ezt a szemléletet az új iroda tervezése során is fontosnak tartották. A LEED ID+C minősítési rendszer kritériumait vették alapul, ami az alaprajzi elrendezés, az anyagválasztás, a gépészet megújítása, az új lámpatestek kiválasztása és a világításvezérlés kialakításáig számos design döntést meghatározott.
Bár egylőre csak korlátozott létszámban dolgoznak az irodában, a kollégák és partnerek is szeretik az új teret.

Tetszik az iroda? ITT szavazhatsz rá!
Ha pedig megnéznéd a többi nevező pályázatát ITT megteheted!

SOCIAL BOX