Újabb zöld irodaház épül

A 21 ezer négyzetméter alapterületű Váci Corner Offices épületeire a a BREEAM “Excellent” minősítés megszerzését célozta meg első magyarországi projektjénél a fejlesztő HB Reavis Csoport. Hatékony, szerethető, környezettudatos épületet szeretnénk, ezért a meglehetősen szigorú követelményeket támasztó BREEAM “Excellent” fenntarthatósági minősítés megszerzésére törekszünk – mondja Radnóty Zoltán, a HB Reavis Csoport magyarországi ügyvezetője. Az építkezés 2012 […]

A 21 ezer négyzetméter alapterületű Váci Corner Offices épületeire a a BREEAM “Excellent” minősítés megszerzését célozta meg első magyarországi projektjénél a fejlesztő HB Reavis Csoport. Hatékony, szerethető, környezettudatos épületet szeretnénk, ezért a meglehetősen szigorú követelményeket támasztó BREEAM “Excellent” fenntarthatósági minősítés megszerzésére törekszünk – mondja Radnóty Zoltán, a HB Reavis Csoport magyarországi ügyvezetője.

Az építkezés 2012 augusztusában kezdődött, a szerkezet márciusban a talajszint fölé nő. A tervek szerint a két kapcsolódó épületből álló irodaház 2014 második negyedévében készül el. A 8 szintjén összesen 18,460 négyzetméter irodát, földszintjén 1,560 négyzetméter üzlethelyiséget és éttermet kínáló épület 3 szintes mélygarázsa 390 autó befogadására lesz alkalmas.

Az épület a szigorú fenntarthatósági szabványoknak többek között nulla károsanyag-kibocsátással, energiatakarékos liftekkel, az esővíz újra felhasználásával, és kiterjedt épületfelügyeleti rendszerrel, ezenkívül elektromosautó-töltőállomással és telekocsi ösztönző program bevezetésével kíván megfelelni. Kerékpártároló, öltöző illetve zuhanyzó is rendelkezésre áll majd.

Részletesebben itt írunk az új irodaház-projektről.

SOCIAL BOX