Magyar-ukrán együttműködés

A beruházások előmozdítása érdekében a két ügynökség tájékoztatja egymást a Magyarországon, illetve Ukrajnában meghirdetett nemzeti projektekről, új befektetési lehetőségekről, valamint a jogi és befektetési környezet változásairól. Közös workshopok, szemináriumok szervezésével elősegítik a potenciális befektetők számára a szükséges információk megszerzését, az üzleti kapcsolatok kialakítását és a befektetési projektekben való részvételt. Magyarország és Ukrajna közötti külkereskedelem: A kétoldalú […]

A beruházások előmozdítása érdekében a két ügynökség tájékoztatja egymást a Magyarországon, illetve Ukrajnában meghirdetett nemzeti projektekről, új befektetési lehetőségekről, valamint a jogi és befektetési környezet változásairól.

Közös workshopok, szemináriumok szervezésével elősegítik a potenciális befektetők számára a szükséges információk megszerzését, az üzleti kapcsolatok kialakítását és a befektetési projektekben való részvételt. Magyarország és Ukrajna közötti külkereskedelem:

A kétoldalú áruforgalom 2012-ben meghaladta a 3,8 Mrd USD-t, ami 6%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A magyar export 0,76%-kal nőtt, és 2284 M USD-t tett ki. Ennél kiemelkedőbb mértékben, 15%-kal nőtt az importunk, amely 1570 M USD-t tett ki. Magyarország jelentős külkereskedelmi aktívumot realizál Ukrajnával szemben – tavalyi évben annak mértéke több mint 700 M USD volt. Korszerű exportstruktúrára utal, hogy a magyar kivitel 51%-át a gépek és szállítóeszközök alkotják, és e termékkör adja importunknak is 42%-át.