Hiperaktív munkahely Manhattanben, ahol imádják a night clubokat

Az Icrave számtalan night klubot, hotelt, éttermet, kaszinót, repülőtéri várót tervezett már, és jónak látták, ha a saját házuk táján is húznak valami merészet. Így jött létre a közel 1000 négyzetméteres kúl irodájuk a Madison Square Parkban. Amint belépünk az irodába, rögtön szembeötlik a merész és nagyvonalú tervezés, a formák változatos megjelenése, a színek meghökkentő […]

Az Icrave számtalan night klubot, hotelt, éttermet, kaszinót, repülőtéri várót tervezett már, és jónak látták, ha a saját házuk táján is húznak valami merészet. Így jött létre a közel 1000 négyzetméteres kúl irodájuk a Madison Square Parkban. Amint belépünk az irodába, rögtön szembeötlik a merész és nagyvonalú tervezés, a formák változatos megjelenése, a színek meghökkentő jelenléte. Az egész egy hiperaktív tér, ahol sohasem áll meg az élet. Az impulzív falfestmények vagy a konyhaszekrény-korpuszokból készült könyvespolc mind-mind azokat a törekvéseket szolgálják, hogy az inspirációk ösztönzése és az energiák felszabadítása mellett egy igazi vendégváró hely jöjjön létre. A flexibilis munkatérben akár az elmélyedt munkának, akár a hirtelen támadt ötletbörzének megvan a maga helye.

Egy adott napon akár négy megbeszélést is le tudnak bonyolítani szimultán, bár igaz, hogy a hangok „elkülönítése” igazi logisztikai kihívást jelent. Miközben ügyfelüknek prezentálnak az egyik szobában, addig a lobby térben a nagy asztalnál egy tervezőcsapat tevékenykedik. Ugyanúgy az ablaknál vagy éppen a könyvtárban is dolgozhatnak a munkatársak, miközben a full felszerelt konferenciateremben egy nagy létszámú team épp eszmét cserél. De nagyobb rendezvényeket is simán abszolválnak. Ilyen speciális esemény az éves hálaadási ünnepség, amikor legalább 50 főt látnak vendégül vacsorára. A konferenciaterem asztalai egyetlen hosszú vendégasztallá formálhatók, mintha csak a nagy család összeülne ünnepelni. A DJ meg ilyenkor a recepciós pulthoz telepszik, és már szól is a zene az egész irodában.

 

 

 

 

Fotók: John Bartelstone

SOCIAL BOX