Ők az online szerencsejáték katonái!

A közel 3000 négyzetméteres irodát Kijev új üzleti központjában, a Gulliverben formálta meg a Soesthetic Group, amely Ukrajnában számos dizájn díjat besöpört már az elmúlt években. Úgy látszik, hogy nem csak a háború, hanem az üzleti élet is katonás fegyelmet követel Ukrajnában, ugyanis az egész irodaprojektre mindössze két hónap állt rendelkezésre, ezen belül a tervezőknek […]

A közel 3000 négyzetméteres irodát Kijev új üzleti központjában, a Gulliverben formálta meg a Soesthetic Group, amely Ukrajnában számos dizájn díjat besöpört már az elmúlt években. Úgy látszik, hogy nem csak a háború, hanem az üzleti élet is katonás fegyelmet követel Ukrajnában, ugyanis az egész irodaprojektre mindössze két hónap állt rendelkezésre, ezen belül a tervezőknek 2 hét! alatt kellett kidolgozniuk a belsőépítészeti és alaprajzi megoldásokat. Az 1999-ben alapított Playtech egyébként a világ legnagyobb online szerencsejáték-vállalkozása, amely a londoni tőzsdén is jelen van. A 3600 munkatársat foglalkoztató cég Európa számos országában megvetette a lábát, folyamatos fejlődését pedig innovatív megoldásainak köszönheti: van itt virtuális kaszinó, pókerszoba, bingó satöbbi satöbbi.

A szóban forgó irodaház hatalmas előnye a panoráma, ezért az enteriőr kialakítását alapvetően meghatározta a világosság, az átláthatóság és a pozitív hangulat. A belmagasság maximalizálását úgy oldották meg, hogy a mennyezeten futó műszaki vezetékeket szabadon hagyták, amely a transzparenciát és a belső tereket is megnövelte. A tervezők a közösségi helyiségekre fókuszáltak, így a recepcióra, a kávézókra, a relaxációs tevékenységekre és az aktivitási zónákra. A fehér és szürke árnyalatokkal megjelenő határoló felületek, vagyis az iroda alapdíszletei között színpompás mobíliák jelennek meg, így az egyhangú hátteret éles kontraszttal törik meg, illetve mozgásba hozzák az egész irodát.

A munkahely leglátványosabb helyisége az ún. Game Boksz, amely MDF-lapokból készült, belső felületét pedig fekete edzett üvegből alakították ki. Két hatalmas monitort helyeztek el az üvegkocka két végében, ahol playstation-özni lehet. A LED elemek pedig befutják az egész belső teret, reflektálva az üvegfelületekre és egy különleges virtuális atmoszférát teremtve. A recepció kialakítása is speciális, hiszen a fémből készült pultba különböző mintákat véstek, amelyek megvilágítása tükröződik a padlón is, ezáltal unikális hatást teremt a lobby térben. A tervezők nagy figyelmet szenteltek a vizuális grafikai navigációnak, így az alkalmazottak jobban látják az alaprajzi elrendezést, és könnyebben tudják használni a közösségi tereket.

Fotók: Alex Pedko

SOCIAL BOX