Okos zármegoldás Budapest legzöldebb irodaházában

 A hagyományosan alkalmazott zárfogadókkal és síktapadó mágnesekkel szemben az ASSA ABLOY által forgalmazott elektromechanikus zár képes egyszerre kezelni a tűzgátló, vészkijárati és normál beléptető pontokat, így nincs szükség három különböző zártípus telepítésére. „Környezetvédelmi szempontból ennél is fontosabb, hogy míg a fordított működésű zárfogadók állandó áramellátást igényelnek – alapesetben is –, addig az ABLOY elektromechanikus zárak […]

 A hagyományosan alkalmazott zárfogadókkal és síktapadó mágnesekkel szemben az ASSA ABLOY által forgalmazott elektromechanikus zár képes egyszerre kezelni a tűzgátló, vészkijárati és normál beléptető pontokat, így nincs szükség három különböző zártípus telepítésére.

„Környezetvédelmi szempontból ennél is fontosabb, hogy míg a fordított működésű zárfogadók állandó áramellátást igényelnek – alapesetben is –, addig az ABLOY elektromechanikus zárak alaphelyzetben nulla energiafogyasztással működnek. Ez egy olyan zöld projekt esetében, mint a LEED Platinum minősítéssel rendelkező Green House irodaház ingatlanfejlesztése, kiemelkedő szempont volt a tervezés során” – mondta el Kertész Róbert, az ASSA ABLOY Hungary üzletágvezetője.

Az ABLOY elektomechanikus zárak további előnye, hogy bármely beléptető rendszerbe integrálhatóak, többek között ezért választották ezt a megoldást az ASSA ABLOY korábbi partnerei is, köztük az OTP Bank és a Nokia, illetve a Skanska előző projektje, a Népliget Center. 

„Kezdetben kicsit tartottunk attól, hogy az elektromechanikus zárak bonyolultsága nehézségeket okoz majd a telepítésben, azonban az ASSA ABLOY szakemberivel történő műszaki egyeztetések végig gyorsan és szakszerűen zajlottak, így semmi probléma nem volt” – mondta el Deák Attila, az Inside Kft. ügyvezetője, a Green House irodaház egyik kivitelezője.

Rugalmasság és szakértelem a telepítésben is

A 18 milliós projekt keretében az elektromechanikus zárak mellett csúszósínes ajtócsukókkal és automata forgóajtókkal szerelték fel Budapest egyik legzöldebb irodaházát, illetve az épületen belüli belépési jogosultságokat kezelő főkulcsrendszert is a skandináv anyavállalatú ASSA ABLOY alakította ki.

„A főkulcsrendszer kialakításában rendkívül praktikus volt, hogy az ASSA ABLOY többféle megoldást is kínált különböző árkategóriákban. Emellett jelentősen megkönnyítette a dolgunkat, hogy az alapkiépítést követően az ASSA ABLOY szakemberei állandó rendelkezésre állással segítették a főkulcsrendszer bérlők igényeire szabott kialakítását” – emelte ki Deák Attila. – „Emellett piaci kapcsolataik révén a forgóajtók telepítése kapcsán felmerült nehézségeket is rendkívül gyorsan és rugalmasan megoldották, ami nem kis előnyt jelent egy ilyen kaliberű projektnél” – tette hozzá a szakember.

SOCIAL BOX