Új elnök a KÖVET-nél

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért 2013. május 9-i éves rendes közgyűlésén a szakmai non-profit szervezet tagjai új elnökséget is választottak – írja a BrandTrend. A szervezet új elnöke a KÖVET 1995-ös születésénél is „bábáskodó”, 2011-ben a fenntarthatóság érdekében kifejtett erőfeszítéseiért Dr. Georg Winter-életműdíjjal kitüntetett Kerekes Sándor professzor lett. Kerekes Sándor 1971. óta a Budapesti […]

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért 2013. május 9-i éves rendes közgyűlésén a szakmai non-profit szervezet tagjai új elnökséget is választottak – írja a BrandTrend.
A szervezet új elnöke a KÖVET 1995-ös születésénél is „bábáskodó”, 2011-ben a fenntarthatóság érdekében kifejtett erőfeszítéseiért Dr. Georg Winter-életműdíjjal kitüntetett Kerekes Sándor professzor lett. Kerekes Sándor 1971. óta a Budapesti Corvinus Egyetem (illetve jogelődje) alkalmazottja; 2000. óta az általa alapított Környezettudományi Intézet igazgatója, 1994-1997 és 2002-2006 között a Gazdálkodástudományi Kar dékánja, 2008-2011 között pedig a BCE tudományos és oktatási rektorhelyettese. Számos generációt oktatott, tanított meg a környezettudatos, felelős gondolkodásra, cselekvésre. Kerekes professzor a kezdetek óta rendszeres előadója a KÖVET-rendezvényeknek, ezen túl a szervezet szellemi mentorának és pártfogójának is tekinti.

Az új elnökség további tagjai:

Gulyás Emese, a Tudatos Vásárlók Egyesületének társalapító elnökhelyettese. A tudatos fogyasztás a fenntarthatóság egyik fontos eleme, ennek elmélyült megértetésében, valamint civil tapasztalatai okán játszhat fontos szerepet az elnökség tagjaként.

Horváth Tamás, az Alcoa-Köfém Kft. ügyvezetője, EBK- és HR-igazgatója. Horváth Tamás jelentős ipari tapasztalattal rendelkezik, ezen belül a környezetvédelmi szakma ismert és elismert embere. Több szakmai szervezet tagja, tisztségviselője (pl. MTESZ, OHE), jól ismeri a szakmai egyesületek működését, fejlesztési lehetőségeit. Kulcsembere volt a 2009-es sikeres KÖVET-MTESZ közös konferenciának. Hosszú évek óta aktív tag, aki építő kritikáival eddig is sokat segítette az egyesületi munkát. Nagyvállalati tapasztalata, vezetői szemlélete szükséges a stratégiai irányításban.

Németh Judit, az mtd Tanácsadó Kft. tulajdonos-ügyvezetője, HR- és CSR-szakértő. Az esélyegyenlőség, a munkahelyi sokszínűség témáiban rendelkezik a legnagyobb tapasztalattal, ezeket a területeket megjelenítve erősítheti a KÖVET munkáját.

Salamon János, a MagNet Magyar Közösségi Bank vezérigazgatója. Salamon János az első magyar közösségi bank vezetője, egy olyan vállalaté, amely új alapokra kívánja helyezni a banki működést: a pénzüket a hitelintézetre bízó ügyfeleknek sokkal nagyobb rálátást, beleszólást enged a banki ügyekbe, mint bármely másik versenytársa a piacon. A MagNet a Valóban Felelős Vállalat díj tulajdonosa (2011). Salamon János a jó ügyek, a fenntarthatóság elkötelezett híve, a MagNet közösségi bankká alakításának egyik motorja.

Schmidt András, a Skanska Property Hungary Kft. Sustainability and Property Managere (fenntarthatósági és ingatlanüzemeltetési vezetője). Schmidt András a környezettudatos épületüzemeltetés egyik legkiválóbb hazai szakértője, a fenntarthatóság elkötelezett híve. (A Skanska Property Hungary Kft. az idén elnyerte a Valóban Felelős Vállalat elismerést a CSR Piac 2013 rendezvényen.)

Soltész Tiberius, a Kinnarps Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Az elmúlt években a Kinnarps kiemelkedő partnere volt a KÖVET-nek elsősorban a rendezvények lebonyolításában, de emellett szakmai síkon és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségben is. A Kinnarps vállalati kultúrája – a svéd környezettudatosság – példaértékű Magyarországon is. A cég elsőként nyerte el a Zöld Iroda Minősítést, ezzel is jó példával járva elöl.

Tóth Gergely, a KÖVET főtitkára, a Pannon Egyetem Georgikon karának docense, a KÖVET alapítója, hosszú ideig ügyvezetője. Tóth Gergely a folytonosságot képviseli az elnökségben, hiszen ő az előző testületnek is tagja volt. Jelenleg az új közgazdasági paradigma megalkotásán dolgozik.

 

SOCIAL BOX