A Budapest Music Center is az ASSA ABLOY-ra voksolt

A Budapest Music Center zárrendszerének kialakításánál mind a megoldás, mind pedig a szállító kiválasztásában kiemelt szempont volt a rugalmasság és a megbízhatóság. „Mivel számtalan előadóművész és vendég megfordul az épületben, egy olyan rendszert kellett telepítenünk, amelyben nem okoz problémát, ha valaki elhagyja a kapott kulcsot. Ezért egy olyan főkulcsrendszert alakítottunk ki, ahol minden kulcshoz különböző […]

A Budapest Music Center zárrendszerének kialakításánál mind a megoldás, mind pedig a szállító kiválasztásában kiemelt szempont volt a rugalmasság és a megbízhatóság. „Mivel számtalan előadóművész és vendég megfordul az épületben, egy olyan rendszert kellett telepítenünk, amelyben nem okoz problémát, ha valaki elhagyja a kapott kulcsot. Ezért egy olyan főkulcsrendszert alakítottunk ki, ahol minden kulcshoz különböző jogosultsági szint tartozik, illetve a cilinderek bármikor átprogramozhatók, így egy elveszett kulcs esetén egyszerűen kiiktatjuk azt a rendszerből, viszont az összes többi kulcs és a zárak továbbra is használhatók maradnak” – mondta el Kertész Róbert, az ASSA ABLOY Hungary üzletágvezetője. Az ASSA ABLOY munkatársai nem csak a főkulcsrendszert és az ajtóvasalatokat szállították a projekt során, hanem a tervezési munkát is segítették.

Rugalmas megoldás egyedi igényekre szabva

„A tervezésben nyújtott segítség mellett az ASSA ABLOY rugalmassága volt az, amiért őket választottuk a projektre. Már a telepítés során is olyan megoldásokat helyeztek el az épületben, ami lehetővé tette a későbbi módosításokat, így amikor a korábban beszerelt ajtócsukókat kiakasztókkal és végállástompítókkal kellett felszerelnünk, rövid időn belül beszerezték és telepítették is őket” – tette hozzá Mankovits Adrienne, a Budapest Music Center igazgatóhelyettese. Az ASSA ABLOY ajtóvasalatok és főkulcsrendszerek már más projektekben is bizonyítottak, köztük a nemrég átadott Green House Irodaházban, a Laurus Irodaházban, az ÁRKÁD Szeged bevásárlóközpontban és a tavaly év végén felújított Pólus Center szórakoztató központban. A BMC biztonsági zármegoldásainak kiválasztásában a kitűnő referenciák és a technológia mellett a dizájn is kiemelt szerepet játszott. Az ASSA ABLOY volt az egyike azon kevés gyártóknak, aki a tervezőkkel való egyeztetés után az ajtók színéhez illő fekete pánikrudakat tudott biztosítani egyszárnyú és kétszárnyú ajtókhoz egyaránt.