Hasbro: ilyen lett a játékbirodalom székhelye

A Hasbro a világ egyik legnagyobb multinacionális játékgyártó vállalata, nevét mindannyian ismerjük, ha máskor nem, hát az ünnepek tájékán a csapból is ők folynak. Cégközpontjuk a Rhode Island-i Pawtucketban található, a gyártás legnagyobb része azonban Kelet-Ázsiában zajlik. 1923-ban alapította a céget a három Hassenfeld-testvér, 1964-ben kezdték el gyártani a legendás G.I. Joe játékot, amelyből az […]

A Hasbro a világ egyik legnagyobb multinacionális játékgyártó vállalata, nevét mindannyian ismerjük, ha máskor nem, hát az ünnepek tájékán a csapból is ők folynak. Cégközpontjuk a Rhode Island-i Pawtucketban található, a gyártás legnagyobb része azonban Kelet-Ázsiában zajlik. 1923-ban alapította a céget a három Hassenfeld-testvér, 1964-ben kezdték el gyártani a legendás G.I. Joe játékot, amelyből az elkövetkezendő években a cég eladásainak kétharmada származott. Később újabb híres játékok is piacra kerültek, közülük talán a Transformers-t érdemes megemlíteni.

A Hasbro a világ számos országában jelen van, nemrég Bogotában adták át az Arquint Colombia által tervezett helyi irodájukat, amely igazán hűen kifejezi a vállalat tevékenységét és célcsoportjait, hiszen a színes, játékos megoldások dominálnak. A tervezőirodát a vállalati filozófia inspirálta, a Hasbro értékei köszönnek vissza az új irodatérben. A legfontosabb értékek a sokszínűség, a közösség, az innováció és a vidámság. A projekt célja az volt, hogy a munkaterek a képzelet és a boldogság világát teremtsék meg, amelyet a játékok is képviselnek, miközben az interiőr a multinacionális vállalat imázsának komolyságát és súlyát is kifejezi. Ez a kettőség érvényesül valamennyi helyiségben.

A színes motívumok a különféle típusú játékok sokszínűségét hivatottak jelképezni, miközben a transzparencia és az átláthatóság egyfajta nyugodt szigetet épít a munkatársak körül, ezzel is érzékeltetve a cég megbízhatóságát és erejét. A falakon és az üvegfelületeken mindenhol megjelennek a társaság színei és a márkalogó. A mozgalmas területeken olyan motívumokat helyeztek a padlóra, amelyek a folyamatos mozgást jelképezik, és valójában azt közvetíti a dolgozók és a látogatók felé, hogy a Hasbro állandóan új és új dolgokat talál ki, fejleszt, folyton meglepetéseket okoz a gyermekeknek.

A nyitott tér természetesen a csapatmunkát ösztönzi, amely – minő meglepetés – a vállalat alapelveivel áll összhangban. Az egyedi bútorok tervezésénél egyrészt a funkcionalitást tartották szem előtt, másrészt a különféle polcrendszerek egyfajta játékkiállításnak adnak otthon. Érdekes módon a játékosságot szolgálja az indrusztriális stíluselem is, amely a mennyezeten figyelhető meg markánsan: a szabadon hagyott műszaki vezetékek piros színei izgalmas interakcióban állnak a helyiségek formavilágával és élénk színeivel.


SOCIAL BOX