Elkészültek az Amazon új központjának tervei

Mikor először mutatták be annak a három környezettudatos üvegháznak a tervét, melyet az Amazon új Seattle-i központjának készítettek, nagy érdeklődés fogadta azokat. A város vezetősége ugyanakkor számos problémát vetett fel a tervekkel kapcsolatban, így azok hamarosan visszakerültek a tervezőasztalra, és az átdolgozott verziót csak most adták újból nyilvánosságra. A megújult terv nagyobb figyelmet fordít a […]

Mikor először mutatták be annak a három környezettudatos üvegháznak a tervét, melyet az Amazon új Seattle-i központjának készítettek, nagy érdeklődés fogadta azokat. A város vezetősége ugyanakkor számos problémát vetett fel a tervekkel kapcsolatban, így azok hamarosan visszakerültek a tervezőasztalra, és az átdolgozott verziót csak most adták újból nyilvánosságra.

A megújult terv nagyobb figyelmet fordít a tudatos tereprendezésre, több közösségi térrel rendelkezik, és nagyobb hozzáférést biztosít a nyilvánosság számára is. Az új központ három háztömbnyi területet fog elfoglalni, és az üvegház alakú épületeken túl egy 38 emeletes, és két kisebb irodaházat is építenek majd hozzá. A komplexum célja, hogy megfeleljen a LEED Gold szabvány előírásainak, valamint újból fellendítse a város infrastruktúráját.

A projekt első bemutatását követően több módosítást kértek az építészektől, hogy még nagyobb mértékben vegyék figyelembe a város igényeit is. Emellett az energiahatékonyság szem előtt tartása is fontos szempont volt, az épületek egyszerre minimalizálják a hő veszteséget és maximalizálják a természetes fény kihasználását.

A projekt várhatóan 2016-ra készülhet el, amennyiben a mostani terveket elfogadják.