Na ezért érdemes Londonban dolgozni! Majális, dzsembori, kúlság

Az 1955-ben alapított HOK igazi globális építésziroda, hiszen 3 kontinensen 24 irodájukban 1600 munkatárs dolgozik. A londoni jelenlétük mellett a Távol-Keletre és Észak-Amerikára összpontosítanak, eddigi pályafutásuk alatt – mondanunk sem kell – számos díjat is besöpörtek. A londoni irodájukat a BREEAM minősítésű Qube irodaházban rendezték be, ahol az átrium kínálta lehetőségeket is hasznosították, így egy […]

Az 1955-ben alapított HOK igazi globális építésziroda, hiszen 3 kontinensen 24 irodájukban 1600 munkatárs dolgozik. A londoni jelenlétük mellett a Távol-Keletre és Észak-Amerikára összpontosítanak, eddigi pályafutásuk alatt – mondanunk sem kell – számos díjat is besöpörtek. A londoni irodájukat a BREEAM minősítésű Qube irodaházban rendezték be, ahol az átrium kínálta lehetőségeket is hasznosították, így egy igazán eredeti munkahelyi környezetet hoztak létre. Az új cégközpont az előző irodájánál kisebb alapterületű, ugyanakkor hatékonyabb elrendezésű munkahelyet jelent, amely az együttműködő munkakultúrát kitűnően támogatja. A lokáció, vagyis a 2007-ben átadott Qube egyébként egy kisebb, mintegy 10 ezer négyzetméter összalapterületű irodaház a West Enden, ahol a recepció egyediségét Ian Davenport csaknem 15 méteres festménye biztosítja.

Az 1850 négyzetméteres iroda az együttműködésre ösztönzi a munkatársakat, miközben a látogatók bepillantást nyerhetnek, hogy a tervezési folyamat miféle munkafázisokból áll. Ekképpen egy bemutatóteremként is funkcionál az ügyfelek számára. A dinamikus teret a rugalmas pihenő- és konferenciaegységek jellemzik. A nagy átrium az iroda centrális eleme, úgyis mondhatnánk, hogy a szíve, amely megfelelő terepet kínál az informális megbeszéléseknek vagy éppen nagyobb rendezvényeknek, valamint „párbeszédet” folytat a környezetében kialakított munkaállomásokkal is. Ez a különleges kialakítás a szakértők és médiumok elismerését is kivívta, nem véletlenül az inc.com 2011-ben „A világ legkúlabb irodái” sorozatában is szerepeltette.

A számos ablak több természetes fényt enged be az irodába, amely egyrészt csökkenti az energiafelhasználást, másrészt a munkakörnyezetben kellemes miliőt teremt. A sokszínűség pedig kohéziót és könnyedséget biztosít a munkahely számára. Mindemellett nagy hangsúlyt fektettek a fenntarthatóság hangsúlyozására. A tervezés szűk költségvetése ellenére ez volt ugyanis az első LEED Gold minősítésű iroda az Egyesült királyságban. A napfény kiemelt hasznosítása mellett a fenntartható stratégia az anyagok hatékony használatát és a fenntartható munkahelyi kultúra ösztönzését tartja szem előtt. De nem utolsósorban emeljük ki az átrium padlóját borító zöld pázsitot, amelyen úgy pihengetnek a munkatársak, mintha csak egy brightoni kirándulás során a tengerpart fantasztikus panorámában gyönyörködnének. Majális, rántott hús, saláta, mi kell még. Jó kis angol piknik mindenkinek. És ha valaki innen elpályázik, a szlogen mindig megmarad számára: „csak az a szép zöld gyep, csak az ne hiányozna.”

 

SOCIAL BOX