A jövő energetikai szolgáltatásai az irodapiacon

Legyen szó a 90-es években épült B kategóriás, vagy az utóbbi években készült, számos „zöld” megoldást felvonultató A+ irodaházról, a professzionális energetikai szolgáltatások legalább olyan fontosak a költséghatékony üzemeltetéshez, mint a versenyképes áramárak. Előbbi épületek esetében a meglévő infrastruktúra gazdaságos és biztonságos működtetése, utóbbiak esetében pedig a modern, kifinomult, sok esetben megújuló energiaforrásokat alkalmazó rendszerek […]

Legyen szó a 90-es években épült B kategóriás, vagy az utóbbi években készült, számos „zöld” megoldást felvonultató A+ irodaházról, a professzionális energetikai szolgáltatások legalább olyan fontosak a költséghatékony üzemeltetéshez, mint a versenyképes áramárak. Előbbi épületek esetében a meglévő infrastruktúra gazdaságos és biztonságos működtetése, utóbbiak esetében pedig a modern, kifinomult, sok esetben megújuló energiaforrásokat alkalmazó rendszerek fenntartása érdekében.

Az idén fennállásának 120. évfordulóját ünneplő, és több ezer vállalati ügyfelet kiszolgáló ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ Társaságcsoport mindkét fronton megbízható szövetséges. A klasszikus áramkereskedői tevékenységen túl számos, az energiatakarékosságot- és hatékonyságot, valamint a biztonságos, kiegyensúlyozott ellátást célzó szolgáltatást nyújt, szem előtt tartva a költségtényezőket, partnerei kényelmét és a környezetünk iránti felelősséget egyaránt.

Tisztánlátás = ésszerűbb fogyasztás

Az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ egyre növekvő népszerűségnek örvendő szolgáltatása az energetikai audit, amely a létesítmények energiafelhasználásának és –gazdálkodásának teljes körű átvilágításán alapul. Ennek során a Társaságcsoport az energiabeszerzéstől az elosztáson át egészen a felhasználásig terjedő vizsgálatokat végez, majd az eredmények alapján átfogó, részletesen kidolgozott tanulmányt készít a szükséges korszerűsítésekről. Az audit keretében vállalja a javasolt energiahatékonysági fejlesztések kivitelezését, finanszírozását is, továbbá hosszú távú szerződést kínál a szolgáltatási és üzemeltetési feladatok ellátására.

A megújuló energiaforrások felhasználása évek óta rohamos mértékben terjed, amely a mai kor épületeit is alapvetően meghatározza. A Társaságcsoport maga is élen jár a regeneratív energiák kiaknázásában, továbbá partnereit is segíti zöld törekvéseik megvalósításában. E támogatás az átfogó energetikai koncepció kialakításától a megújuló alapú berendezések kiválasztásán és telepítésén, továbbá egyéni decentralizált energiaellátási megoldások kidolgozásán és megvalósításán át komplex energiaautonóm rendszerek kiépítéséig terjed.

Egyszerű ügyintézés, személyre szabott szolgáltatás

Minden vállalkozás jogos igénye, hogy minimális utánajárás árán vehessen igénybe különböző, a mindennapi ügymenethez szükséges szolgáltatásokat. Fokozottan igaz ez a villamos energiára, amelynek leginkább a hiánya ébreszthet rá arra, hogy mennyi mindenhez szükséges. Az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ Társaságcsoport online ügyfélszolgálata révén nincs szükség személyes kapcsolatfelvételre, a felhasználóbarát internetes felületen szinte valamennyi ügytípus esetén zökkenőmentes ügyintézésre nyílik mód. A még könnyebb kezelhetőség érdekében a közelmúltban szétválasztásra került az online rendszer, ahol egyes kérdésekben a kereskedői, másokban az elosztói felületen kezdeményezhető az ügyintézés. A „papírmentes” adminisztráció másik fontos eleme az elektronikus számlázás, amellyel átláthatóbbá, gyorsabbá válik az áramszámlák rendszerezése és nyomon követése, nem utolsó sorban pedig a környezetre nézve is kíméletes megoldás.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ a vállalatok számára a hazai piacon elsőként kínál online hozzáférést fontos piaci információkhoz és saját fogyasztási adataikhoz, amelyek révén optimalizálhatók az energiavásárlási döntések. Az EnergiaNet egyszerűen kezelhető felületén a szerződéses adatoktól a folyamatosan frissülő energiapiaci híreken és a legfontosabb jogszabályokon át szakmai konferenciák anyagáig számos hasznos tartalom érhető el. A regisztrált felhasználók grafikus és táblázatos formában is letölthetik, több szempontból elemezhetik fogyasztási és számlázási adataikat. A szolgáltatás emellett okostelefonra fejlesztett alkalmazás formájában is elérhető.

Az internetes ügyfélszolgálat nyújtotta kényelem mellett a Társaságcsoport továbbra is nagy hangsúlyt fektet a testre szabott kiszolgálásra, ezért valamennyi céges partnerrel személyes ügyfélmenedzserek foglalkoznak. Továbbá a közelmúltban megújított és kibővített Energia Pont Bemutatóteremben és Tanácsadó Irodában hasznos energiahatékonysági tippek és ingyenes szakértői tanácsok várják az érdeklődő vállalkozásokat.

Nagyfogyasztóként – tudatosan

A környezet- és energiatudatosságot egyre több vállalat állítja célként maga elé. Az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ nem csupán egy ezen cégek közül, de tarifáival, szolgáltatásaival és úttörő kezdeményezéseivel hatékony segítséget is nyújt partnereinek e célok elérésében. Az adminisztráció elektronikus csatornákra terelése mellett kiemelkedő újítás az úgynevezett Vállalati Zöld Partner csomag, egy speciális együttműködési forma, amely a benne foglalt szolgáltatásokból és különleges kommunikációs lehetőségekből áll.

A tarifa bázisa egy független szervezet által kibocsátott, az Európai Unió EECS szabványa alapján kiállított, úgynevezett zölderedet-igazolás, amellyel a szerződött nagyvállalati fogyasztók igazolhatják, hogy az általuk felhasznált villamosenergia-mennyiség megújuló forrásból származik. A fogyasztásról „Zöldszámla” készül, amely az ügyfél választása szerint elektronikus, vagy 100 százalékban újrafeldolgozott papírra nyomott áramszámla.

A programban történő részvételről a partnerek oklevelet kapnak, amely igazolja, hogy a működésükhöz megújuló forrásból származó villamos energiát használnak. Az oklevél bárhol, bármilyen formában elhelyezhető, nyomtatott és internetes vállalati kiadványokban hivatkozni lehet rá. A tudatos energiafelhasználást hirdető „Zöld Partner”-logó az ügyfelek valamennyi arculati és kommunikációs anyagán, termékcsomagolásán szerepelhet, szemléltetve az energiahatékonyság iránti elkötelezettséget.

A program résztvevői a Társaságcsoport anyagi támogatásával megjelenhetnek egy országos napilap hasábjain is, PR-cikk formájában. Ugyanez a tartalom megjelenik az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ saját nyomtatott és internetes kiadványaiban is. A Zöld Partner program az ügyfél érvényben lévő szerződésétől függetlenül nyitva áll, azaz a zöld bizonyítvány tetszőleges, akár a naptári évtől eltérő időszakra is rendelhető.

A versenypiaci energiakereskedő kiválasztása ideális esetben a piac alapos feltérképezésével, a cég számára legoptimálisabb tarifák kiválasztásával kezdődik. Számos paraméterre kell figyelemmel lenni az ártól az egyes csomagok által kínált szolgáltatásokon át az esetleges megkötésekig – a felelős döntés azonban mindenképpen kifizetődik.

SOCIAL BOX