A KAPTÁR Az Év Coworking Irodája

1. Villáminterjú Levendel Áronnal, a KAPTÁR egyik tulajdonosával és vezetőjével – A KAPTÁR mindössze másfél éve működik, és máris nagy népszerűségre tett szert, ráadásul most egy rangos elismerést is begyűjthetett. – Igazán felemelő érzés. Megtisztelő volt már ebben az erős mezőnyben is részt venni, nemhogy nyerni. Sok munkánk, energiánk, figyelmünk, szeretetünk van mindabban, amit az […]

1. Villáminterjú Levendel Áronnal, a KAPTÁR egyik tulajdonosával és vezetőjével

– A KAPTÁR mindössze másfél éve működik, és máris nagy népszerűségre tett szert, ráadásul most egy rangos elismerést is begyűjthetett.

– Igazán felemelő érzés. Megtisztelő volt már ebben az erős mezőnyben is részt venni, nemhogy nyerni. Sok munkánk, energiánk, figyelmünk, szeretetünk van mindabban, amit az ügyfeleinkért, partnereinkért tesszük. Ez a díj is megerősít, hogy jó úton járunk.

– Mi a KAPTÁR titka, amiért idén nyerni tudott a versenyen?

– Az itt dolgozó közösség, a megannyi sikeres ember, akik körül vesznek és inspirálnak minket. Múltkor azt kérdezte tőlem valaki: mi a KAPTÁR secret sauce-ja (titkos hozzávalója)? Őszintén azt gondoljuk, hogy az odaadó figyelem és a barátságosság, ami nálunk mindenkinek kijár, és amit gyakran megjegyeznek az ügyfeleink. Egy itt dolgozó amerikai barátunk azt mondta, Budapest pozitív-melegséges sarka vagyunk.

– Mik a jövőbeni tervek? Hová szeretne eljutni a KAPTÁR?

– Idén a növekedés, a gyarapodás a cél, közben letesszük az alapjait egy országos hálózat kiépítésének is.

Kalmár Zoltán, Kovács Péter, Pekár Dóra, Levendel Áron

+++

2. Interjú Kovács Péter zsűritaggal (ISeeQ, evangelist)

– Melyek voltak az értékelési szempontok?

– Számos szempont alapján került kiválasztásra a győztes, melynek egyik kulcseleme a személyes benyomás volt. Ezen kívül 20 kérdést tettünk fel a nevezőknek, és az azokra adott a válaszok megmutatták, miben mutatnak túl az egyszerű irodahelyiség-hasznosításon. Megtudtuk, milyen nemzetközi kapcsolatrendszerrel és együttműködésekkel bírnak, hány náció dolgozik náluk, milyen munkakörnyezetet teremtenek a szabadúszók és induló startupok egyedi igényeinek figyelembevételével, milyen direkt és kapcsolt szolgáltatásokat kapnak az itt dolgozók a pénzükért cserébe, és hogy milyen „trükköket” vetnek be, hogy közösséggé formálják az ott dolgozó embereket. És mindenhol lemértük az internet sebességét is:). Az összes szempontot figyelembe véve a KAPTÁR érte el a legjobb eredményt. Ugyanakkor a többi indulónak sincs oka szégyenkezni, a legfontosabbnak azt érzem, hogy megállíthatatlanul elindult egy folyamat, ami a hétköznapi munka fogalmát is egy magasabb szinte, egy más, emberközelibb dimenzióba emeli.

– Először szervezte meg az iroda.hu csoport a közösségi irodák versenyét. Milyen tendenciák, trendek figyelhetők meg a hazai coworking munkahelyeknél, melyek az erősségeik, és miben kellene még fejlődniük?

– Érezni, hogy a hazai startup és szabadúszó közösség is egyre határozottabb igényt formál olyan munkaterek létrejöttére, melyek jobban figyelembe veszik igényeiket. Néhány példát említve: legyen egy erős közösség, akikkel szinergiákat alakíthatnak ki, megbízható, stabil internet, elvonulásra is alkalmas kisebb munkaterek, kerékpár-tárolási és ezzel összefüggésben zuhanyzási lehetőség, remek belvárosi lokáció és minőségi kávé.

További infók Az Év Irodája versenyről.

 

SOCIAL BOX