Beköltöztek az Amerikai Légió régi Báltermébe

Az Amerikai Légió nevezetű veteránszervezetet még az első világháborúból visszatérő katonák alapították, és jelenleg csaknem 2,5 millió taggal büszkélkedhet. Szerte Amerikában számos helyen alakítottak ki helyi központokat, ahol összegyűlnek és intézik az ügyeiket. Az egyik ilyen központ a Washington állambeli Camasban található – a házat 1934-ben önkéntesek építették. A kétszintes épületet Hilborn tervezte, aki a […]

Az Amerikai Légió nevezetű veteránszervezetet még az első világháborúból visszatérő katonák alapították, és jelenleg csaknem 2,5 millió taggal büszkélkedhet. Szerte Amerikában számos helyen alakítottak ki helyi központokat, ahol összegyűlnek és intézik az ügyeiket. Az egyik ilyen központ a Washington állambeli Camasban található – a házat 1934-ben önkéntesek építették. A kétszintes épületet Hilborn tervezte, aki a környéken annak idején híres építésznek számított. Az épület funkciója szerint bálteremként működött, ahol zenés és veterán rendezvényeket bonyolítottak le. Az épület előzőleg immár 10 éve lakatlan volt, az ablakok egy része kitört, a tető és az épületszerkezet más elemei is meglehetősen rossz állapotba kerültek. De innen szép nyerni.

A tervezőknek sikerült a helyi levéltárban felkutatni a korabeli állapotokat, annak ellenére, hogy az eredeti ablakok, ajtók és tűzhely már régen az enyészet martalékává váltak. A renováció során megújították az eredeti nagy báltermet, amely a nagyteres, flexibilis munkára alapozó CID Bio-Science számára ideális munkahelynek bizonyult. Az organikus és ipari hangulat kettőse határozza meg az enteriőrt, amelyet a modern munkakultúrában használatos 21. századi eszközökkel és berendezéssel sikeresen társítottak. Ahol lehetett, megőrizték az eredeti anyagokat, míg máshol az épített örökségbe illő elemeket használtak fel. A dupla üvegezésű, alumínium-borítású Douglas fenyőből készült ablakok például reflektálnak az épület történelmi karakterére, valamint jelentős mértékben hozzájárulnak az energia-megtakarításhoz.

A cég mindig is elkötelezett híve volt az új típusú munkafilozófiáknak, amelynek során folyamatosan értékelik a produktivitást, miközben azon fáradoznak, hogy a dolgozók minél kevesebb időt vesztegessenek el fölösleges dolgokra. Az egyterű irodában minden munkaállomást olyan eszközökkel szereltek fel, amelyek a hatékonyságot és a minőségbiztosítást szolgálják. A tervezők ezt a maximális funkcionalizmust azzal támogatták, hogy a személyes holmikat egy tárolóba integrálták, miközben az együttműködő tevékenységet segítő közösségi tereket hoztak létre az íróasztalok mellett. Mivel a cég mezőgazdasági és környezetvédelmi kutatásokhoz tervez és gyárt eszközöket, ezért különösen jó imázsnak bizonyul egy ilyen természetközeli épület birtokba vétele. 

 

 

 

 

Fotók: Eckert & Eckert
 

SOCIAL BOX