Átadták a megújult Olimpia parkot az V. kerületben

Az ünnepségen Rogán Antal, az V. kerület polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a kor követelményeinek minden szempontból megfelelő Olimpia park a fővárosban ritka Duna-parti parkok egyike, ezért különös értéket képvisel. Észak-Lipótváros megújítása az átalakított Kossuth Lajos térrel együtt érdemi változást hozott a belváros északi részének életében – mondta a  Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki hozzátette, hogy az […]

Az ünnepségen Rogán Antal, az V. kerület polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a kor követelményeinek minden szempontból megfelelő Olimpia park a fővárosban ritka Duna-parti parkok egyike, ezért különös értéket képvisel.

Észak-Lipótváros megújítása az átalakított Kossuth Lajos térrel együtt érdemi változást hozott a belváros északi részének életében – mondta a  Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki hozzátette, hogy az építkezések során rengeteg új, korszerű városépítészeti technikát alkalmaztak.

A sportolási és minden generációnak pihenési lehetőséget kínáló park mostantól valóban “olimpiai” – folytatta Rogán Antal -, köszönhetően a játékokra utaló alkotásoknak, így például az olimpiai aranyérmesek falának, az olimpiai láng emlékművének és az ötkarikás “szimbólumszobornak”, amely április 1-jétől díszkivilágítást is kap.

Az átadáson részt vevő Schmitt Pál volt államfő, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke úgy fogalmazott: a megújult park azt hirdeti, hogy a sport örömforrás.

A piros-fehér-zöld színű, az olimpiai ötkarikát ábrázoló alkotásról szólva hangsúlyozta: ez a világ egyik legismertebb szimbóluma, amely arra az univerzalitásra utal, hogy az olimpiai mozgalom mindenkié. Ez a térplasztika egyúttal kifejezi a magyarok büszkeségét az ország olimpiai bajnokaira – jegyezte meg Schmitt Pál.

A belváros legnagyobb közparkja Észak-Lipótváros több utcájával együtt újult meg 1,8 milliárd forint európai uniós és magyar állami forrásból. A beruházás a teljes Széchenyi felső rakpartot, a Falk Miksa, a Stollár Béla, a Markó és a Balaton utcát, valamint a Balassi utca Kossuth tér felőli részét érintette.

A fejlesztéssel a Képviselői Irodaház melletti Olimpia parkban létrejött egy körbekerített, többfunkciós pihenőpark játszótérrel, kültéri sportpályával és kutyafuttatóval.

SOCIAL BOX