Ismét nagy sikert aratott az Irodaházak Éjszakája

A 2013-as Design Hét programsorozat részeként megrendezésre kerülő Irodaházak Éjszakája rendezvény olyan sikeresnek bizonyult a belsőépítész és építész közösség, valamint fiatal designerek körében, hogy közülük többen már a rendezvény ideje alatt előregisztráltak a következő partybuszos eseményre. Az Europa Design a második rendezvénnyel az ingatlanipari szakemberek felé is nyitott, ingatlanügynökségek, fejlesztők és létesítménygazdálkodással foglalkozó cégek képviselői […]

A 2013-as Design Hét programsorozat részeként megrendezésre kerülő Irodaházak Éjszakája rendezvény olyan sikeresnek bizonyult a belsőépítész és építész közösség, valamint fiatal designerek körében, hogy közülük többen már a rendezvény ideje alatt előregisztráltak a következő partybuszos eseményre. Az Europa Design a második rendezvénnyel az ingatlanipari szakemberek felé is nyitott, ingatlanügynökségek, fejlesztők és létesítménygazdálkodással foglalkozó cégek képviselői utaztak a szakmai sajtó képviselőivel, hogy az éjszakai program alkalmával szórakoztató formában ismerhessék meg a szokatlanul nyugodt irodaházakat és bérterületeket. A komoly kommunikációs értékű programon kitűnő lehetőség nyílik szélesebb látókor kialakítására, szakmai eszmecserére, a kapcsolati rendszer bővítésére, és rendhagyó kikapcsolódásra.

Ismét három budapesti irodaházat vettek célba: a Gelesz András építész tervei alapján frissen felújított Eiffel Palace Irodaházat, a Váci Corner Irodaházat és a Váci33 Irodaházat. Az első helyszín tetőtéri irodájában a BCCH (Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara) irodáját ismerhette meg a közönség. Feuertag Ottó, az esemény alapítója szerint az Eiffel Palace választását az épület ingatlanfejlesztési értéke, az eddigi díjai, és a személyes érintettségük (a BCCH iroda berendezése) is indokolta. Az este hangulatát emelte, amikor a vendégek a belvárosi épület teraszáról csodálhatták a budapesti forgatag látványát, melyről különleges lesifotó is készült.

Az Eiffel Palace Irodaház képviseletében Kovács Attila, a Horizon Development alapítója, valamint Jónás Éva, a BCCH executive directorának köszöntőjével indult az éjszakai rendezvény. Gelesz András építész előadása az Eiffel Palace felújításáról nagy érdeklődésre talált a szakmai közegben. Az esti Budapesten cirkáló partybuszos utazáson lehetőség volt személyes tapasztalatcserére, kötetlen ismerkedésre. A második helyszínen, a város legújabb irodaházában, a Váci Corner Irodaházban lehetőség adódott az Europa Design mintairodájának személyes megismerésére. A HB Reavis munkatársai legszemélyesebb tapasztalataikat is megosztották  az érdeklődőkkel a 150 lakó szomszédságában felépült irodaházról. A harmadik emeleti, Leitz és Esselte kiegészítőkkel felszerelt, Herman Miller bútorokkal berendezett iroda teraszáról remek fotókat készíthettek az érdeklődők az éjjeli Budapestről.

A záró állomáson Déry Attila MRICS, az IES Immobilientől, valamint Rhédey László, a Schmidt Management képviseletében beszámolt a magas hatékonyságú, 6,49-es közös területi szorzójú irodaház 7 éves, zöld minősítésű Váci 33 Irodaház üzemeltetési-bérbeadási tapasztalatairól, amelynek bérbeadottsági mutatója messze felülmúlja a Váci Corridor átlagos értékeit. Kohout Dávid meghívott építész a kiüresedett irodaépületek új funkcióval való ellátásáról tartott előadást hollandiai tapasztalati alapján. Egy kötetlen állófogadással zárult az este, ahol vendégváró falatok, hűs italok, és kellemes zene mellett oszthatták meg egymással tapasztalataikat a vendégek. A V33 impozáns tetőteraszi sétája után az est az értékes nyeremények kisorsolásával zárult.
 

SOCIAL BOX