Keleten is hódít az ezerarcú közösségi iroda

A HUB egy igazi globális közösségi iroda-hálózat, amely megtalálható Amerikában, Ausztráliában és természetesen Európában. Új egységüket Szöulban alakították ki, amely nem csak munkahelye az induló vállalkozásoknak és szabadúszóknak, hanem mindennapjaikat is segítik a kapcsolatrendszerükkel, oktatással és többek között pénzügyi tanácsadással. A közösségépítő szerep is jelentős, hiszen számos fiatal gyűlik itt össze nap mint nap, akik […]

A HUB egy igazi globális közösségi iroda-hálózat, amely megtalálható Amerikában, Ausztráliában és természetesen Európában. Új egységüket Szöulban alakították ki, amely nem csak munkahelye az induló vállalkozásoknak és szabadúszóknak, hanem mindennapjaikat is segítik a kapcsolatrendszerükkel, oktatással és többek között pénzügyi tanácsadással. A közösségépítő szerep is jelentős, hiszen számos fiatal gyűlik itt össze nap mint nap, akik nem csak a munkaterületet, de ötleteiket is megosztják egymással.

A kezdő vállalkozó fiatalok hat hónapig használhatják a nyitott teret szabadon, miközben ingyen konzultálnak velük a szakértők, majd elindíthatják üzletüket. Ekkor átkerülhetnek a cellás irodákba, miközben természetesen igénybe vehetik az éttermet, a könyvtárat, a tárgyalókat, az előadótermeket, a kávézót, a koncerttermet, vagyis ekkor sem kell elszakadniuk a közösségtől. A szervesen fejlődő céges modell miatt a belsőépítészek kialakítottak egy nagyteres helyiséget, valamint kisebb, hangszigetelt irodákat.

A kialakítás során a tér rugalmassága volt a fókuszpontban, hiszen nem lehet tudni, hogy egy adott pillanatban milyen típusú emberek és rajtuk keresztül milyen profilú vállalkozások dolgoznak a HUB-ban. A flexibilitást szolgálja, hogy mobilfalakból tetszőlegesen újraszabható a belső tér, miközben az asztalok is variálhatók és átalakíthatók, így az igényeknek megfelelően változhat a belső struktúra. Így aztán, aki ide belép, mindig más élménnyel távozhat.

Fotók: Jihye Choi, Youngchae Park

 

SOCIAL BOX