A Facebook kreatív munkahelye az óceán partján

Az iroda kialakítását áthatotta a Facebook szlogenje, miszerint ők az emberekért vannak, miközben a kollégáikat is támogatni akarják abban, hogy az együttműködésen, a kulturális kohézión és a találékonyságon alapuló munkakultúrájuk a mindennapjaik szerves része lehessen. De vannak itt még értelmezési lehetőségek: a dizájn kifejezi a cég villámgyors karrierjét és növekedését, valamint az ebből adódó kissé […]

Az iroda kialakítását áthatotta a Facebook szlogenje, miszerint ők az emberekért vannak, miközben a kollégáikat is támogatni akarják abban, hogy az együttműködésen, a kulturális kohézión és a találékonyságon alapuló munkakultúrájuk a mindennapjaik szerves része lehessen. De vannak itt még értelmezési lehetőségek: a dizájn kifejezi a cég villámgyors karrierjét és növekedését, valamint az ebből adódó kissé anarchista állapotokat. Vagyis a rendet a káoszból kell a szemlélőnek kibogarásznia.

Az egykori ipari épület belsőjét úgy alakították át, hogy kerüljenek minden sztereotípiát, amely egy vállalati munkateret jellemez. Ekképpen mintha egy kávézó vagy bár útvesztőiben korzóznánk, valóban nem sok minden mutatja, hogy egy munkaszervezet tevékenykedik itt nap mint nap. Számtalan ülő és álló munkaállomás, nyitott terek, amerikai konyhás nappalinak beillő központi mag, írófalak, grafikák, mintázott acél lépcsőház – és ez csupán néhány elem az ikonikus irodának is beillő munkahely gazdag ötlettárából. A belsőépítészeti motívumok és stílusok kialakításánál a Siren Design konzultált neves graffiti művészekkel, akusztikai szakértőkkel és bútorgyártó cégekkel. Végül a késztermék nagyszerűen szolgálja a Facebook vállalati kultúráját, ami a közösségi oldalon is könnyen tetten érhető.

 

 

 

Fotó: Brendan Read

SOCIAL BOX