Ha hirtelen kell egy iroda Londonban, ők segítenek!

Az Instant meglehetősen jó évet zárt 2013-ban, folyamatosan növekedtek szerte a nagyvilágban, ezért aztán új székhely után néztek. Így került képbe Londonban a belvárosi Blue Fin Building, ahol be is rendezkedtek, hogy megalapozzák az elkövetkezendő öt év növekedését, kommentálta Tim Rodber, az Instant vezérigazgatója a költözést. Az Instant globálisan több mint hétezer szolgáltatott vagy azonnali, […]

Az Instant meglehetősen jó évet zárt 2013-ban, folyamatosan növekedtek szerte a nagyvilágban, ezért aztán új székhely után néztek. Így került képbe Londonban a belvárosi Blue Fin Building, ahol be is rendezkedtek, hogy megalapozzák az elkövetkezendő öt év növekedését, kommentálta Tim Rodber, az Instant vezérigazgatója a költözést. Az Instant globálisan több mint hétezer szolgáltatott vagy azonnali, más néven instant irodát kínál, így igazán könnyen megfigyelheti a felhasználók szokásait. Ennek megfelelően ők is a nagyteres irodában hisznek, ahol csupán üvegpanelekkel választják el az egyes helyiségeket, így szinte minden lebeg a térben.

A trendeknek megfelelően a környezettudatos szemléletre helyezték a hangsúlyt, hiszen a szolgáltatott irodákat kínáló cégek számára ma már alapvető tapasztalat, hogy az energiahatékony munkahelyek a legmenőbbek, ami persze nem is csoda, hiszen ez költséghatékonyságban is jelentkezik. És mivel manapság már nem csak divat, hanem valóban jól felfogott érdek a zöldülés, ezért a vállalkozások egyre inkább preferálják a fenntartható munkahelyi körülményeket.

Vagyis a rugalmas irodaszolgáltató cégeknek is az új igényeknek kell megfelelniük. Így például a  Business Enviromentnél felállítottak egy zöld csoport elnevezésű belső csapatot, akik kizárólag az újrahasznosításra fókuszálnak. A The Office Group pedig számos épülete tetején zöld tetőkerteket alakított ki, összegyűjtik az esővizet, amit később öntözésre és a toalettöblítésre hasznosítanak. Sőt már szélturbinákat is bevetettek, illetve egyes padlófelületek újrahasznosított gumikból készültek.

A szolgáltatott iroda ugye alapvetően két fontos szempontból különbözik egy hagyományos irodától. Az egyik az irodának helyet adó épület nyújtotta számos plusz szolgáltatás, a másik pedig a bérleti szerződés rugalmassága. Ezek az irodák teljesen felszerelt, munkára kész helyiségek bútorzattal, internetkapcsolattal, telefonkészülékkel ellátva. Teljes körű recepciós, titkárnői szolgáltatást, továbbá felszerelt tárgyalótermeket, konyhát, illetve irodai felszereléseket, mint fénymásológépet, faxkészüléket, nyomtatót stb. biztosítanak a bérlők részére. A hagyományos irodáktól eltérően a szolgáltatott irodáknál akár néhány hónapos bérleti szerződést is lehet kötni, és a cég mindenkori létszámához igazíthatja a bérelt irodaterületet. Ez gyakorlatilag kiküszöböli a cégek ingatlannal kapcsolatos rizikóit.

 

 

 

 

SOCIAL BOX